DataMan Pro terug op iPad met beperkte app-datateller

DataMan Pro heeft de iPad-app teruggebracht. DataMan Pro bevat de functie App Watch waarmee je kunt zien welke apps veel dataverkeer gebruiken. Meer gedetailleerde informatie volgt later pas.

dataman pro ipadDe app DataMan Pro verscheen onlangs opnieuw voor de iPhone, na een tijdje afwezig te zijn geweest in de App Store. Nu is er ook een soortgelijke iPad-app beschikbaar van dezelfde ontwikkelaar. DataMan Pro heeft een nieuw icoontje gekregen, maar is qua functionaliteit nog grotendeels hetzelfde. Je kunt zien welke apps data hebben gebruikt, maar krijgt geen specificatie hoeveel data er is geconsumeerd.

Dat is een tegenvaller, want in een eerdere versie van DataMan Pro was die functie wel aanwezig. Ontwikkelaar XVision is nog bezig om de functie weer terug te brengen in de app onder de naam App Watch. De nieuw verschenen app vereist dat je de app opnieuw aanschaft, wat een tegenvaller is voor eerdere gebruikers die al voor de app betaald hebben. Om bestaande gebruikers tegemoet te komen heeft XVision besloten om de prijs tijdelijk te verlagen naar €4,49 bij beide apps voor iPhone en iPad (normaal €8,99).

Je zult zelf moeten bepalen of die investering de moeite waard is. Je kunt met DataMan Pro flink wat geld besparen als je het datagebruik van je apps beter in de gaten houdt. Maar van de andere kant: er zijn ook gratis alternatieven zoals Onavo Count. Die werkt overigens op een andere manier, via een serverdienst die al je dataverkeer filtert.

Het vervelende is dat DataMan Pro trouwe gebruikers eigenlijk geen keuze geeft, omdat de vorige betaalde versie uit de App Store is gehaald. Kijken we naar de positieve kanten, dan is de nieuwe app van DataMan Pro efficiënter geworden, ook in batterijverbruik. De app start automatisch opnieuw op als hij is afgesloten, zodat je geen datameting mist. Maar eigenlijk is DataMan Pro alleen nodig voor mensen die een 3G/4G-versie van de iPad hebben en een data-abonnement met een limiet hebben afgesloten. Als je een iPad met alleen Wi-Fi hebt zul je je niet druk maken hoeveel data je verstookt. De app kan vier verschillende notificaties sturen als je over een bepaalde limiet heengaat. In de statistieken zie je het gebruik per uur, dag of maand, inclusief kaartje op welke plekken je de meeste data hebt gebruikt.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 15:49
Categorie Diensten
Onderwerpen dataman, dataverkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.