Autozine brengt eigen iPad-app uit, haalt uit naar autobladen

De app Autozine ziet eruit als een volwaardig autoblad op de iPad, maar is gebaseerd op de inhoud van de gelijknamige website. Voordeel is dat je geen kosten hebt voor losse nummers of abonnementen.

Autozine app voor iPad logoAutozine.nl is al sinds 1999 een autoblad op internet. Sinds vandaag ligt haar eigen iPad-applicatie in de App Store. De app ziet er nog meer dan de website uit als een magazine, maar berust nog steeds op de inhoud van de website en zodoende wordt er geen geld gevraagd voor abonnementen of de aanschaf van losse nummers. “In tegenstelling tot uitgevers van papieren magazines, heeft Autozine meteen optimaal gebruik gemaakt van het medium iPad. Nieuws en testverslagen verschijnen zodra ze beschikbaar zijn”, haalt Autozine uit naar de apps van de concurrentie.


Dat betekent wel dat je altijd een internetverbinding nodig hebt voor de applicatie. Het is dus niet zo dat je eerst een nummer kan downloaden om die vervolgens offline terug te lezen. Als je binnenkomt in de Autozine iPad app, aanschouw je meteen een cover met een actuele topstory. Dat is bij Autozine vaak een autotest, waar de site zich al sinds jaar en dag op toelegt. Dat is terug te zien aan het uiterlijk van de testen in de app. De pagina’s zijn rustig, hebben een traditioneel lettertype en grote witte ademruimtes aan de zijkanten. Het ziet er echt uit als een autotest in een magazine.

De nieuwspagina daarentegen is een fotocollage van de laatste auto’s die in nieuwsberichten worden besproken. Daar is de app zichtbaar toegespitst op de iPad en dat geldt ook voor de extra’s. Zo kun je bij een bericht op een kaart zien waar nabije autodealers van het merk te vinden zijn, inclusief de beoordelingen ervan die door lezers van Autozine zijn gegeven. Ook selecteert de redactie haar mooiste eigen testfoto’s en biedt die als wallpaper voor de iPad aan.

De waardering voor de apps van de concurrentie kan beter. AutoWeek Magazine voor de iPad, waarin je losse nummers kan kopen, heef een gemiddelde score van twee sterren na 315 beoordelingen. Carros doet het iets beter met drie sterren uit 417 waarderingen.

Downloaden: Autozine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.