iculture-populaire-apps
Populaire Apps

AppShopper en AppsMosaic: nieuwe iPad-apps ontdekken (review)

Recensie van de apps AppShopper en AppsMosaic, applicaties om iPad en iPhone apps mee te ontdekken.

AppShopper lijstEen iPad zonder apps is als een auto zonder wielen. Met deze diepgaande filosofische vergelijking introduceren we graag twee apps die een alternatief bieden voor Apple’s App Store bij het vinden van een weg in de chaos van duizenden beschikbare applicaties voor iPad en iPhone.

Er zijn meer apps die een poort vormen naar andere apps, maar we lichten er in dit stuk twee toe: AppShopper en AppsMosaic. De doorgewinterde app addict zal ze ongetwijfeld al kennen, maar voor de recent aangekomen bezoekers in iPadland kunnen de apps een bruikbare aanvulling vormen op de App Store toplijsten, uitgelichte apps en de lang niet altijd toepasselijke adviezen van de App Store Genius.

AppShopper

AppShopper voorkeursinstellingenAppShopper is gelieerd aan de website AppShopper.com. De interface van de gratis iPad-applicatie is lekker recht door zee: je krijgt een waslijst met apps voorgeschoteld, waar je met een vingerschuifbeweging doorheen kunt struinen. Om naar specifiekere apps te zoeken druk je op de knop Filters in de rechterbovenhoek, waarna je in een ruim menukader kunt kiezen tussen betaalde apps, gratis apps en beiden. Verder kun je kiezen voor nieuwe apps, vernieuwde apps en/of apps die van prijs zijn veranderd. Ook heb je nog een flinke keuze in categorieën, variërend van zakelijke apps tot games. Tot slot kun je nog kiezen tussen alleen apps voor de iPad, alleen voor de iPhone of beiden.

Elke app in de AppShopper-lijst is vermeld met icoon, titel, deel van de App Store-omschrijving en de prijs, waarbij ook te zien is of de app onlangs is afgeprijsd. Klik je op een app in de lijst, dan ga je naar een pagina met details, inclusief App Store-link om de app te kopen / downloaden. Linksboven in de interface vind je een Sections-knop. In het menukader dat volgt kun je kiezen uit het tonen van alleen populaire apps of alleen nieuwe apps, maar ook biedt AppShopper de mogelijkheid om na een registratie/login de apps die je al bezit en/of een apps-wenslijst in te voeren. Tot slot herbergt het Sections-menu een apps-zoekfunctie.

AppsMosaic

AppsMosaic keuzemenuAls je dacht dat het niet concreter kan dan AppShopper dan bewijst het eveneens kostenloze AppsMosaic het tegendeel. Na het opstarten zie je een leeg scherm met maar één knop links bovenaan het scherm. Na het drukken daarop verschijnt er een groot kader met een tachtigtal app-iconen. Bovenaan het kader kun je je land instellen en kiezen tussen iPhone- en iPad-apps, gratis of betaalde apps en een willekeurige of gerangschikte volgorde.

Druk je op een app-icoon uit de lijst, dan krijg je een pagina met details te zien, zoals de prijs, verschijningsdatum en de App Store-omschrijving. De enige aanwezige knop in de detailpagina is ook de enige knop die nodig is: de link naar de app in de App Store.

Conclusie

Als je je vermaakt met het zoeken naar pareltjes in de wijdse applicatiezee, dan vormen zowel AppShopper als AppsMosaic een welkome aanvulling op je uitrusting. Beide apps, met name AppsMosaic, nemen zeer weinig ruimte in beslag op je iPad.

Info: AppShopper

 • Ontwikkelaar: AppShopper.com
 • Te koop via: App Store
 • Prijs: gratis
 • Geteste versie: 1.0.2
 • Bestandsgrootte: 2 MB
 • Cijfer: 7,5

Info: AppsMosaic

 • Ontwikkelaar: Zami.com
 • Te koop via: App Store
 • Prijs: gratis
 • Geteste versie: 1.2
 • Bestandsgrootte: 0,2 MB
 • Cijfer: 7

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2010, 23:05
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, applicaties, apps, game, populaire apps, schietspel, worms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.