Google Maps vertaling

Google Maps spreekt straatnamen uit in lokale taal

Is het je wel eens overkomen dat ter met Google Maps wilde navigeren en een buitenlandse straatnaam niet kon verstaan omdat het zo beroerd werd uitgesproken? De app gaat er iets aan doen door de lokale taal te gebruiken.

Google Maps vertaalt locaties

Vooral als je naar landen gaat waar je de taal niet spreekt is het onmogelijk om te raden hoe een straatnaam uitgesproken moet worden. Google heeft daar nu iets op verzonnen, door Google Translate in de app te integreren. Er komt een nieuwe vertaalfunctie in de app waar mee je tegen je telefoon kunt praten om een plaatsnaam in de lokale taal uitgesproken te krijgen. Wil jij bijvoorbeeld naar The National Art Center in Tokio, dan weet Google Maps dat de taxichauffeur beter begrijpt wat je bedoelt als je Kokuritsu Shin-Bijutsukan uitspreekt. Alleen hoef je zelf niet eens de moeite te doen om dat uit te spreken: de app doet het voor je.


Om het te gebruiken open je de informatiekaart van een locatie en tik je op het speakericoontje, zoals te zien is in de animatie hieronder. Dit is handig als je op straat iemand de weg wilt vragen, of geen idee hebt hoe een lokale bezienswaardigheid wordt genoemd. De functie wordt deze maand uitgerold naar iPhone en Android in meer dan 50 talen.

Google Maps vertaling

Gaat het gesprek nog iets verder, dan zal Google Maps je doorsturen naar de Google Translate-app. De text-to-speech technologie herkent automatisch welke taal jij hebt ingesteld op je telefoon en bepaalt welke plaatsen je vertaald zou willen hebben. Heb je bijvoorbeeld je toestel op Nederlands staan en zoek je een bezienswaardigheid in Tokio op, dan krijg je het speakericoontje te zien naast de plaatsnaam en het adres. Je kunt er dan op tikken om de uitspraak in de lokale taal te horen.

Google_SpeakEasy_GIF_191018.gif

Google Maps op reis
Google heeft de Maps-app onlangs ook uitgebreid met allerlei reistools, nadat de dienst Google Trips offline is gehaald. Je vindt nu alles in de Google Maps-app. Zo kun je navigeren, nieuwe plekken ontdekken en je vlucht- en hotelreserveringen zien. Je tikt op de drie liggende streepjes linksboven en vervolgens op Mijn plaatsen. Met augmented reality kun je rondkijken op een onbekende plek en met Your Match kun je zien welke restaurants bij je passen.

Doe meer met Google Maps met onderstaande tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.