iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 4-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Fuzion
De App Store staat inmiddels vol met allerlei fotografie-apps. Toch is het een nieuwe app gelukt om iets nieuws te bedenken. Deze week verscheen namelijk Fuzion, een fotografie-app die gebruikmaakt van portretfoto’s. Je gebruikt de app om deze foto’s te combineren met prachtige achtergronden. Normaal gesproken heb je daar allerlei tools en ingewikkelde fotografie-apps voor nodig, maar met Fuzion doe je het in een paar stappen.

Fuzion-app.

De app haalt kijkt naar de contouren van de portretfoto. De achtergrond van je foto wordt eruit gehaald, waarna je er zelf een gekleurde achtergrond bij kan kiezen. De andere achtergronden in de app plaatsje in je eigen silhouet, wat een mooi effect geeft. De app is gratis te downloaden en te gebruiken, al zijn de mogelijkheden en de beschikbare achtergronden dan wat beperkter. Wel is het de moeite waard om de app te proberen, mits je een iPhone 8 Plus of nieuwer hebt.

Hep

Werk je vaak in CSS, PHP, JavaScript en Markdown? Hep is een nieuwe HTML-editor voor de Mac die in dat geval goed van pas kan komen. De app heeft een Live Preview-functie, waardoor alle veranderingen live doorgevoerd worden. Je kan aan meerdere documenten tegelijk werken en Hep is vooral geschikt voor ontwikkelaars. De prijs ligt met €19,99 aan de hoge kant, maar als je al lang naar zoiets op zoek bent kan het de moeit waard zijn.

Fuse

Fuse bestaat al langer en is een app waarmee je allerlei apparaten in huis kan bedienen. De app werkt ook met HomeKit voor lampen, sloten, ventilatoren en thermostaten. Je kan er tegelijkertijd ook je Apple TV en Chromecast mee bedienen. Sinds de update van deze week zijn de problemen met de Sonos-bediening opgelost, want ook daar kan de app mee overweg. De app werkt op de iPhone, iPad (met tijd en weer-weergave) én de Apple Watch.

Family Organizer

Heeft iedereen bij jou in huis zo zijn of haar eigen taken? Dan kan deze app helpen om dit in goede banen te leiden. Zoals de naam al zegt organiseer je met deze app de gehele familie. Je kan gebeurtenissen bijhouden in een uitgebreide agenda, taken instellen en toewijzen, boodschappenlijstjes maken en nog veel meer. De app is in principe gratis te gebruiken, maar voor bijvoorbeeld de boodschappenlijstjes heb je een betaald lidmaatschap nodig. Dit kost €1,99 per maand of €15,99 voor een heel jaar. Zo’n pakket is goed voor in totaal tien gebruikers, dus ook grote gezinnen profiteren ervan.

Family Organizer iOS.

Concepts

Concepts is een veelzijdige tekenapp voor zowel de iPhone als iPad. De app is erg uitgebreid en komt het beste tot zijn recht op de iPad met Apple Pencil. Je kan meerdere pagina’s tegelijk bewerken en lagen toevoegen. Concepts bevat echt heel veel mogelijkheden en wordt gebruikt door ontwerpers bij Apple Disney, Philips en nog veel meer. Als je op zoek bent naar een simpele tekenapp kun je beter verder kijken, maar als je echt iets uitgebreids zoekt ben je bij Concepts op het juiste adres.

AirPods Sound Quality Fixer

We hebben op iCulture al vaker apps voor de AirPods op de Mac besproken en deze keer is er een app die belooft de batterijduur te verbeteren. In eerste instantie zorgt de app AirPods Sound Quality Fixer ervoor dat het geluid beter klinkt, omdat de standaard audio-input omgezet wordt naar de ingebouwde microfoon van je Mac. Dit zorgt er dus voor dat de batterij van de AirPods langer mee gaan, omdat de microfoon niet geactiveerd wordt. De app werkt vanuit de menubalk en is in een paar muisklikken te gebruiken.

Je downloadt de app via de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2019, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.