AIM 2.0 krijgt locatiefunctie en SMS-berichten

AIM is voortaan in twee versies te installeren: de gratis AIM Free en de betaalde AIM Paid. Nieuw zijn de locatiedienst en SMS-notificaties wanneer de applicatie gesloten is.

AIM FreeAIM is voortaan in twee varianten voor de iPhone verkrijgbaar: AIM Paid en AIM Free. De oude versie is voortaan als AIM Free te installeren en is voorzien van advertenties, terwijl de betaalde versie bij Apple ligt om te worden goedgekeurd. Hoeveel de app gaat kosten heeft ontwikkelaar AOL nog niet bekendgemaakt. In de gratis versie zie je onderaan het scherm steeds een pop-up waarin gedurende een paar seconden een advertentie verschijnt. De gratis versie heeft ook wat nieuwe functies gekregen, zoals een locatiefunctie en SMS-notificaties voor momenten wanneer je de applicatie hebt afgesloten. Het concurrerende IM+ had al zo’n notificatiefunctie.


Bij het opstarten van AIM Free krijg je de vraag of je je locatie met anderen wilt delen. Je kunt daarbij aangeven of alleen vrienden, niemand of iedereen je locatie mag zien. Verder is het zo dat je 24 uur ingelogd blijft op het AIM-netwerk, zelfs wanneer je de applicatie hebt afgesloten. Door een vinkje te zetten blijf je via SMS op de hoogte van tussentijds binnenkomende chatberichten. Maar wat je via SMS te zien krijgt is niet veel: alleen een boodschap dat er een nieuw bericht staat. De inhoud van het bericht is pas te zien wanneer je AIM opent.

AIM ondersteunt behalve AIM zelf ook ICQ, .mac en MobileMe-adressen.

Installeren: AIM Free (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 februari 2009 om 14:14
Categorie
Diensten

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.