Review: Griffin Elan Passport voor iPad

De Griffin Elan Passport is een iPad-hoes die er zakelijk en strak uitziet. Voor zo'n 50 euro is je iPad rondom beschermd en ziet er professioneel uit.

griffin elan passportOm je iPad te beschermen zijn er inmiddels heel wat opties. We bekijken hier een oplossing die wel boekcase wordt genoemd: een opberghoes die je kunt sluiten zoals een boek of schrijfmap. De Griffin Elan Passport beschikt over extra vakjes om visitekaartjes en ander papierwerk op te slaan. De zwarte case heeft een grijze binnenbekleding en grijze stiksels.


griffin elan passportDe Griffin Elan Passport is gemaakt van kunstleer met een nerfstructuur. Aan de binnenkant zit een lichtgrijze suede-achtige bekleding die stroef aanvoelt. Hoewel ik meestal niet zo dol ben op kunstleer, is de fabrikant er in dit geval aardig in geslaagd om een case te maken, die er zakelijk en professioneel uitziet. De Elan Passport laat geen goedkope indruk achter en is geschikt om mee naar je werk te nemen. De klep kun je naar achteren wegvouwen, als je de iPad op schoot wilt gebruiken of aan iemand wilt doorgeven.

https://www.youtube.com/watch?v=-1Lxv4_k6Tw

Voor de bevestiging van de iPad heeft Griffin gekozen voor een systeem met vier hoekpunten. Twee daarvan zijn elastisch, de twee andere niet. Grootste nadeel van deze oplossing, dat de aan/uitknop verscholen gaat achter één van de hoekpunten. Bij het maken van screenshots of het uitschakelen van de iPad kan dat lastig zijn, als je nog niet intuïtief weet dat de aan/uitknop zich rechtsboven bevindt. Gelukkig kun je de knop ook gewoon door het materiaal heen bedienen.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

De iPad zit aan de rechterkant van de case. Links vind je 4 opbergvakken voor visitekaartjes en een wat groter A5-vak. De case sluit met een lusje. Een een video zou willen kijken, dan kun je de case als een soort tent neerzetten zodat de iPad in landschapsweergave op je bureau staat. Het werkt eigenlijk prima, ook op een gladde ondergrond. De hoek waaronder je kijkt is daarbij vrij instelbaar, maar mag niet groter zijn dan zo’n 45 graden, want anders stort het ’tentje’ in.

griffin-elan-passport-sleeve-ipad

Conclusie

Na een maand of twee gebruik ziet de Griffin Elasn Passport er nog steeds prima uit. Gebruikssporen zijn niet zichtbaar en het materiaal zelf vertoont ook geen slijtage. Omdat dit een case van imitatieleer is, gaat de case er niet na verloop van tijd mooier uitzien: hij blijft er gewoon steeds hetzelfde uitzien. De iPad is door de twee elastieken makkelijk in en uit de case te halen. Voor mij eigenlijk een ideale case, die er zo neutraal uitziet dat ‘ie bij veel mensen in de smaak zal vallen.

Griffin Elan Passport

Lees de 14 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »