Deadjeans: Recycle je oude jeans tot iPhone-pocket (review)

Review van de Deadjeans iPhone-pocket, een nieuw concept van de Nederlandse ontwerper Paul Kruize.

Je favoriete jeans draag je tot de laatste draad, dat moet het motto zijn van Deadjeans, een nieuw concept van de Nederlandse ontwerper Paul Kruize. Hij bedacht een manier om je favoriete paar jeans, dat eigenlijk al lang niet meer draagbaar is, toch nieuw leven in te blazen: hij maakt er een iPhone-pocket van. Hoog tijd om dit nieuwe concept eens onder de loep te nemen.

Het concept

Zoals hierboven al geschreven stond, wordt deze iPhone-pocket gemaakt van een oud paar van jouw jeans. Alhoewel, het hele paar is niet nodig, de achterzakken van je jeans leveren genoeg materiaal. Deze zul je er zelf vanaf moeten halen, maar dat gaat vrij makkelijk met een Stanleymes. Vervolgens bestel je op de site een envelop. In deze envelop vind je de instructies, een postkaart, de voor- en achterstickers en het informatieformulier. Met de “F” en “B” stickers markeer je wat de voor en wat de achterkant van je pocket moet worden. Leuk als je twee broekzakken van elkaar verschillen. Op het kaartje staan weer dezelfde vragen als op de site: naam, adres, e-mail en welk type iPhone (of Blackberry) er later in de pocket moet passen. Vervolgens frankeer je de envelop en stuur je hem terug naar Enschede.

De pocket

Een paar dagen later zul je weer een envelop in de bus hebben, deze keer met de pocket. Het eerste wat me opviel was de grote lus aan de bovenzijde van de pocket, wat hem er niet echt mooier op maakt. Om de pocket uit je broekzak te halen is de lus daarentegen wel handig. De pocket zit lekker strak om de iPhone, waardoor ‘ie stevig vast zit. Persoonlijk vind ik dat wel handig, zo hoef je niet bang te zijn dat hij je er snel uitglipt. Andere mensen die hem vasthielden vonden het een beetje friemelen om de iPhone uit de pocket te krijgen, persoonlijk vind ik dat reuze meevallen.
De voorkant van de pocket is gevoerd met vilt, om het scherm te beschermen. De achterkant bestaat nog gewoon uit de binnenkant van je oude achterzak. Men lijkt echter vergeten te zijn dat zowel de voor- als achterkant van de iPhone 4 van glas is en ook op de achterkant redelijk snel een krasje komt. Verwacht niet dat de achterkant gaat krassen door de binnenkant van deze pocket, maar als ook daar een laagje vilt had gezeten, dan was het nét wat prettiger geweest. Als je hem bijvoorbeeld zou laten vallen is het fijn om iets meer bescherming te hebben. Een ander minpuntje was dat wanneer mijn iPhone een tijdje in de pocket had gezeten, de vingerafdrukken die erop zaten over het hele scherm verdeeld waren. Hierdoor leek ‘ie viezer wanneer ik hem eruit haalde, dan wanneer ik hem erin stopte.

Conclusie

Als je alles hierboven hebt gelezen, lijkt deze review misschien negatief, maar dat is niet het geval. De Deadjeans pocket is een prima pocket en doet precies wat je ervan verwacht. Daarom valt over de positieve kant vrij weinig te schrijven: die is gewoon prima, punt. Het grootste gemis vind ik voor de iPhone 4 gebruikers het ontbreken van een viltlaag aan achterzijde van de binnenkant. Verder is de pocket met €29,90 aan de prijzige kant, maar dit is logisch, aangezien iedere pocket met de hand gemaakt moet worden. Omdat je je eigen materiaal opstuurt is iedere pocket uniek en persoonlijk. Dit is leuk als je een oud paar jeans in de kast hebt liggen, maar je zal niet snel de achterzakken van je favoriete jeans afsnijden als ze nog draagbaar zijn. De pocket is ook handig als je het design van je iPhone niet wilt verstoppen onder een case.

Info: Deadjeans pocket

  • Producent: Deadjeans
  • Te koop via: Deadjeans.com
  • Prijs: €29,90
  • Verzendkosten Nederland: Gratis
  • Verzendkosten buiten Nederland: €4,50
  • Cijfer: 7,5

Lees de 16 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »