Wolfe Thunderbolt GPU

The Wolfe geeft je MacBook Pro de grafische kracht van een desktop-pc

De Wolfe Thunderbolt-GPU belooft de grafische kracht van een desktop op je MacBook. De Kickstarter-campagne is vandaag van start gegaan.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

MacBooks worden vandaag de dag steeds kleiner en dunner. Handig om mee te nemen tijdens het reizen, maar daardoor is er helaas wel steeds minder ruimte voor een fatsoenlijke grafische kaart om te kunnen gamen of ander zwaar grafische werk te kunnen uitvoeren. Misschien dat de Thunderbolt-GPU The Wolfe dan uitkomst biedt.

Wolfe Thunderbolt GPU

Grafische kracht, zoals op de desktop
De makers van dit accessoire beloven dat je hiermee ook op je MacBook (Pro) kunt genieten van grafische kracht zoals je van een desktop gewend bent. Voor een betaalbare prijs. De Kickstarter-campagne is vandaag van start gegaan.

The Wolfe is een externe grafische kaart die je via Thunderbolt aansluit op je MacBook. Dat op zichzelf is niet echt vernieuwend. Er zijn wel meer van dit soort oplossingen. Alleen zijn die over het algemeen wel een stuk duurder. The Wolfe kost 399 dollar en dat verklaart waarschijnlijk ook waarom de Kickstarter-campagne nu al zo’n succes is. Met nog 30 dagen op de teller, is de benodigde 50.000 dollar inmiddels ruimschoots binnen.

Twee varianten
Het accessoire is eigenlijk geen externe grafische kaart op zichzelf, maar een speciale behuizing met daarin een grafische kaart. Er zijn twee varianten. De standaardvariant heeft een Nvidia GTX 950 aan boord; de Pro-variant de nog krachtiger GTX 970. Die kost $599 ($549 early bird) en is bedoeld voor wie er echt het maximale uit wil halen. Allebei de kastjes beschikken over de nodige aansluitingen voor het aansluiten van beeldschermen zoals DisplayPort, HDMI, DVI en een extra Thunderbolt-poort. De Wolf werkt met alle Macs die voorzien van Thunderbolt.

Verschillende toepassingen
The Wolfe is volgens de makers geschikt voor allerlei toepassingen, variërend van gamen, virtual reality maar ook professionele toepassingen voor foto- en videobewerking. Met de performance van het accessoire lijkt het wel goed te zitten. Volgens de makers kun je uitgaan van 5 tot 10 keer betere performance afhankelijk van het gekozen model. Dat blijkt ook uit de benchmarks die zijn gepubliceerd. Het meest recente model 13-inch MacBook Pro haalt in de test slechts 15 frames per seconde, terwijl de Wolfe en Wolfe Pro daar met gemak overheen gaan met ruim 50 en 75 fps. Zelfs het duurste 15-inch model trekt het accessoire er met gemak uit.

Wolfe-stats

De Wolfe en Wolfe Pro zijn beide verkrijgbaar via Kickstarter, waar de campagne nog tot 24 september doorloopt. Je zult nog wel even geduld moeten hebben, want naar verwachting begint de levering van het accessoire pas in februari volgend jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2016, 17:50
Categorie Accessoires
Onderwerp thunderbolt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.