iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

KPN’s Visual Voicemail op de iPhone uitgesteld naar volgend jaar

Visual Voicemail bij KPN komt later dan gepland. In plaats van eind dit jaar komt de dienst pas volgend jaar beschikbaar op de iPhone.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties
Visual Voicemail bij KPN laat langer op zich wachten dan gedacht werd. Afgelopen juni schreven we nog dat KPN Visual Voicemail eindelijk naar de iPhone brengt, samen met het vernieuwde voicemail-systeem van KPN. KPN meldde zelf dat het later dit jaar beschikbaar zou komen, maar nu blijkt het toch uitgesteld te zijn naar volgend jaar.

Visual Voicemail bij KPN in 2018

Met Visual Voicemail is het niet meer nodig om een bandje af te luisteren om al je voicemailberichten af te gaan. Elk voicemailbericht wordt apart weergegeven en kun je zo vaak afluisteren als je zelf wil. Je kunt ook door het bericht scrollen, wat handig kan zijn als je diegene niet goed verstaan hebt. T-Mobile was jarenlang de enige die visual voicemail op de iPhone aanbood, maar KPN is dit nu dus ook van plan.

Het leek er eerst even op dat Visual Voicemail bij KPN al afgelopen zomer beschikbaar zou komen op de iPhone, maar dit werd al snel verduidelijkt naar later dit jaar. Ook op de pagina op de KPN-website over Visual Voicemail stond dat het later dit jaar uitgerold zou worden. Nu is deze zelfde pagina aangepast, waardoor blijkt dat Visual Voicemail pas volgend jaar beschikbaar zal zijn.

KPN stuurde ook een e-mail naar klanten.

Binnenkort vernieuwen we de VoiceMaildienst voor uw mobiele telefoon. Nadat voor u de VoiceMail vernieuwd is krijgt u een melding in het VoiceMailmenu. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Onze VoiceMaildienst verandert op een aantal punten. Zo veranderen en verdwijnen enkele weinig gebruikte functionaliteiten. U kunt bijvoorbeeld voortaan maximaal 2 welkomstboodschappen opslaan in plaats van 5. Daarnaast verdwijnt de optie om via toets 1 direct terug te bellen. Daarvoor in de plaats komt er de gratis Visual VoiceMail app van KPN beschikbaar.

Visual VoiceMail App van KPN

Met deze gratis app kunt u uw voicemail eenvoudig beheren en uw berichten afluisteren. Via de app kunt u ook direct degenen die een bericht hebben ingesproken terugbellen of een sms sturen. Deze app komt voor Android gebruikers medio december beschikbaar in de Google Play Store. Voor iPhone gebruikers worden deze functionaliteiten volgend jaar geïntroduceerd.

Oude berichten worden verwijderd
Nadat we de VoiceMaildienst hebben aangepast, kunt u uw oude berichten nog tot en met 14 december 2017 beluisteren. Daarna worden deze berichten verwijderd. Wilt u uw berichten langer bewaren? Dan kunt u deze opnemen met daarvoor geschikte opnameapparatuur, zoals een spraakrecorder app op een smartphone.

Meer informatie
Kijk op kpn.com/voicemailwijzigt voor meer informatie over de wijzigingen en antwoorden op veelgestelde vragen

iPhone lijkt klaar voor Visual Voicemail
KPN zegt met Apple samen te werken om visual voicemail beschikbaar te stellen. Het leek er echter op dat de iPhone sinds iOS 11 en de recente aanbiederupdate van KPN al klaar was voor visual voicemail. In de instellingen vinden KPN gebruikers nu ook een knop om het wachtwoord aan te passen (via Instellingen > Telefoon > ijzig voicemailwachtwoord). Ook op de Apple-website wordt Visual Voicemail al genoemd als optie bij KPN.

Overigens is Visual Voicemail ook voor Android uitgesteld. Op Android-toestellen loopt dit via een aparte app die vanaf december beschikbaar moet zijn. Oorspronkelijk had deze eind oktober moeten verschijnen. Bij iOS wordt het in het systeem geïntegreerd, dus zonder dat er een aparte app nodig is.

Met dank aan iCulture-lezers Roland en Yormen

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 21 november: E-mail van KPN toegevoegd en verduidelijking over integratie binnen iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 20:41
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, visual voicemail
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.