Vanaf mei draadloos iPhone opladen met WildCharge

In mei brengt WildCharge een adapter voor de iPhone en iPod touch op de markt. Daarmee kun je je apparaat draadloos opladen, via een soort laadplaat. Op dit moment is alleen de Motorola RAZR daarvoor geschikt.

WildChargeWildCharge is een oplossing waarmee je draadloos apparaten kunt opladen. Het idee is leuk maar nogal beperkt: tot nu toe werd alleen de Motorola RAZR V3 als mobiele telefoon ondersteund. Vanaf mei komt daar verandering in: dan kun je ook de iPhone en iPod touch draadloos opladen. Wel zal er een andere oplossing worden gekozen dan bij de RAZR, waarbij je een vervangend batterijklepje gebruikt (zie foto).

Dit klepje bevat de ontvanger met vier pinnen, die je op de plaat moet leggen. Langs de zijkant van de telefoon loopt ook nog een balkje, die je aansluit op de mini-usb-aansluiting van de RAZR. Bij de iPhone moet het anders: Eric Benderoff van de Chicago Tribune heeft alvast een testexemplaar ontvangen van een siliconen-achtige hoes die je om de iPod touch moet schuiven. Deze doet meteen dienst als beschermende case en werkt verder hetzelfde als het RAZR-batterijklepje: je legt de iPod touch op de juiste manier op de laadplaat en de batterij laadt vanzelf, zonder dat je iets hoeft in te pluggen.

De WildCharge Pad kun je nu al vast voor $60 kopen. De benodigde adapters voor iPhone en iPod touch zijn vanaf mei verkrijgbaar, voor een nog onbekende prijs (ter vergelijking: de batterijklep voor de RAZR kost $35). Later dit jaar komt er ook nog een universele adapter beschikbaar.

Meer info: WildCharge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2008, 14:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.