iPhone beïnvloedt ontwerp van consumentenelectronica

Een artikel in EE Times beschrijft de invloed die de electronica-industrie door de iPhone ondervindt. De iPhone verschuift de aandacht bij ontwerpers meer naar gebruiksgemak en interfaces, waarbij Apple het slim heeft aangepakt door steeds mondjesmaat nieuwe functies te introduceren. Alleen dan kan de doorsnee consument de ontwikkelingen bijbenen.

Consumenten ElectronicaDe Apple iPhone heeft niet alleen invloed gehad op eindgebruikers en de manier waarop ze met een mobiele telefoon omgaan. De iPhone blijkt ook van invloed op de manier waarop consumentenelectronica wordt ontwikkeld. Er blijkt met name een trend merkbaar om bij embedded systemen meer met standaarden te gaan werken en beter op gebruiksgemak te letten. Een artikel in de EE Times bespreekt beide aspecten: enerzijds de invloed die de iPhone heeft gehad op consumentengebruik en als een platform om software voor te ontwikkelen. En anderzijds de invloed van de iPhone op de electronica-industrie.

Volgens Jason Smart, directeur interaction design bij Smart Design is de iPhone een goed voorbeeld van een ontwerp waarbij de gebruiker centraal staat. David Carey, baas van Portelligent, denkt dat de iPhone technici anders heeft leren kijken naar de manier waarop consumenten apparaten daadwerkelijk gebruiken. De blik is niet meer alleen gericht op hardware-ontwerp, maar op software, gebruikersinterfaces en meegeleverde applicaties. De iPhone is een schoolvoorbeeld van gebruiksgemak, maar die op het eerste gezicht eenvoudige bediening is in realiteit complex om te realiseren. Dat er op de iPhone nog allerlei zaken ontbreken, waar concurrerende smartphones wel over beschikken, is volgens de deskundigen die in het artikel aan het woord komen geen groot probleem. Consumenten hebben tijd nodig om aan nieuwe functies te wennen. Apple pakt dat rustig aan, in een tempo die de early adaptors veel te traag vinden, maar die de doorsnee consument wel kan bijbenen.

Meer info: EE Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2008, 10:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen elektrisch, ontwerpen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.