Trein 100 procent snelste featured

‘Trein – 100% snelste’ voegt widgets toe

Hoe laat gaat de trein? Met een nieuwe widget van 'Trein - 100% snelste' zie je het voortaan een stuk sneller. De app ondersteunt nu bovendien de iPhone 6 (Plus).

Trein 100 procent snelste featuredHoe laat vertrekt je eerstvolgende trein? Je kunt het zien in je Berichtencentrum met de laatste update voor Trein – 100% snelste. De app-update voegt namelijk een tweetal widgets toe, waarmee je vertrektijden en storingen ziet. Daarnaast toont de app voortaan in je planner meer informatie en is de interface volgens de ontwikkelaar verbeterd. Deze aangepaste interface ondersteunt ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Nadat je de app-update hebt geïnstalleerd, activeer je de widget door je Berichtencentrum te openen. In het tabblad Vandaag vind je onderaan de knop Wijzig, waarmee je een lijst te zien krijgt met twee widgets genaamd Vertrektijden en Storingen. Je voegt ze toe met de groene plusknop en bepaalt vervolgens waar in de widgetlijst ze moeten staan.

Trein 100 procent snelste berichtencentrumIn de widget Vertrektijden zie je alle vertrekmomenten van stations die jij in de app hebt toegevoegd. In de lijst staan altijd vijf treinen in beeld, waarbij vertragingen en spoorwijzigingen met een rode kleur worden aangegeven. Bedenk wel: hierbij worden alle treinen op een station getoond. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld alleen de treinen richting een bepaalde locatie te zien. Een groot gemis als je een groot treinstation zoals Amsterdam Centraal toevoegt, waarbij de door jou gewenste trein soms wordt weggedrukt door eerdere trajecten die een andere kant opgaan.

Bij Storingen krijg je te zien wanneer treinen niet rijden of als er grootschalige problemen zijn. Het lijkt hierbij niet mogelijk om op locatie te filteren, maar dit is niet een heel groot gemis: de hoeveelheid gemelde storingen is meestal vrij behapbaar.

Trein – 100% snelste geeft je met de widget nog sneller toegang tot treininformatie: je hoeft immers de app niet meer te starten, maar bent al klaar door je Berichtencentrum naar beneden te vegen. De app is echter niet de eerste met deze functionaliteit. Vlak na het verschijnen van iOS 8 voegde de Nederlandse iOS-app OV Delay een vergelijkbare functionaliteit toe. Later volgde Trein met een alternatieve widget.

Je kunt Trein – 100% gratis downloaden, maar hebt dan nog niet alle functies: je mag bijvoorbeeld maar één station toevoegen. Wil je meer in je widget tonen, dan moet je de Pro-versie kopen voor €1,99. Je kunt dan ook de aankomsttijden van treinen inzien. We hebben de app in een eerder artikel al eens uitgebreid besproken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2014, 11:06
Categorie Apps
Onderwerpen trein, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.