Kort iPhone-nieuws: Seinfeld-quotes, Singtel gaat iPhone verkopen, iPlot tekent wiskundige grafieken

Drie korte nieuwtjes over de iPhone: een nieuwe webapp levert grappige quotes van Jerry Seinfeld, SingTel gaat de iPhone in vier landen aanbieden en iPlot is een applicatie waarmee je wiskundige grafieken kunt tekenen.

iSeinfeldEen collectie van drie heel verschillende nieuwtjes. Met de webapplicatie iSeinfeld kun je grappige quotes van de comedian Jerry Seinfeld lezen. SingTel gaat in vier verschillende landen de iPhone aanbieden, waarbij opnieuw blijkt dat Apple is afgestapt van exclusieve contracten. En er is een nieuwe applicatie met de naam iPlot, waarmee je wiskundige grafieken kunt tekenen.

iSeinfeld

De serie is al een paar jaar niet meer op tv, maar er zijn nog steeds mensen die geen genoeg kunnen krijgen van de onhandige George Costanza en de bijdehante uitspraken van Jerry Seinfeld. We hebben het over Seinfeld, de tv-serie die negen seizoenen lang, van juli 1989 tot mei 1998 op tv-was. Wie regelmatig iets te grinniken wil hebben gaat naar iSeinfeld, een webapplicatie waarmee je bij elke druk op de knop een nieuwe quote van Jerry Seinfeld in beeld krijgt. Je kunt het zelf proberen door op je iPhone naar iSeinfeld te gaan. De volgende waarschuwing lijkt overbodig (maar is helaas nodig): let op, dit is een webapplicatie, je hebt geen source nodig!

SingTel

Singapore Telecommunications Ltd heeft bevestigd dat ze de iPhone in Singapore, India, Australië en de Filippijnen op de markt zullen brengen.

SingTelDat gebeurt “later dit jaar” en daarmee is de aankondiging exact hetzelfde geformuleerd als Vodafone, die de iPhone ook (onder andere) in Australië in India gaat uitbrengen. SingTel is de grootste mobiele operator in Zuid-Oost Azië en zal de lancering doen via dochterbedrijven Bharti Airtel, Globe Telecom en het Australische bedrijf Optus.

iPlot

iPlotDe calculator op de iPhone kan alleen simpele berekeningen uitvoeren. Met iPlot heb je ook een grafische calculator tot je beschikking, waarmee je wiskundige functies kunt laten uittekenen. Afgeleide functies, integralen, wortels en sinussen, bijna alle gangbare wiskundige functies kan iPlot aan. Als de grafiek getekend is kun je in- en uitzoomen, scrollen en de schaal aanpassen. Installeren via de Big Boss-source (thebigboss.org/repo.xml).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2008, 13:56
Categorie iDevices
Onderwerpen australie, singapore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.