Handoff Continuity

‘OS X Yosemite verschijnt maand na iOS 8’

iOS 8 zal in september verschijnen, gevolgd door OS X Yosemite in oktober. Dat terwijl Handoff en Continuity beide updates vereisen.

Handoff ContinuityApple brengt iOS 8 uit in september, maar zal daarna een maand wachten met de release van OS X Yosemite. Dit beweren bronnen bekend met de plannen tegenover 9to5Mac. Apple houdt hiermee vast aan de eerdere tactiek met grote software-updates: vorig jaar verscheen iOS 7 ook een maand voor OS X Mavericks. Toch is het plan interessant: een aantal van de belangrijkste nieuwe iOS 8-functies is namelijk afhankelijk van OS X Yosemite. Deze mogelijkheden zijn dus voor het grote publiek een maand niet te gebruiken.

De afgelopen jaren verschenen grote iOS-updates altijd in september. Officieel had Apple echter nog geen datum gecommuniceerd: iOS 8 en OS X Yosemite verschijnen officieel “dit najaar”.

iOS 8 en OS X Yosemite kunnen nauw met elkaar samenwerken met behulp van Handoff. Een iDevice en Mac wisselen hiermee informatie uit, zodat je bijvoorbeeld een mailtje op je iPhone verder kunt typen op de Mac. Met Continuity is het daarnaast mogelijk te bellen en sms’en vanaf je Mac. De iPhone wordt dan gebruikt om de verbinding te leggen. Dat er naar deze connectiviteitsfuncties wordt uitgekeken, is vrij makkelijk te zeggen. Handoff en Continuity bleken razend populair in een WWDC 2014-editie van iCulture peilt.

Door Yosemite een maand na iOS 8 uit te brengen, moet een grote groep gebruikers wachten tot ze met Handoff en Continuity aan de slag mogen. Dat houdt de meest fanatieke Mac-gebruikers echter niet tegen. Apple heeft aangekondigd dat OS X Yosemite deze zomer een openbare beta zal krijgen, zodat je vroegtijdig met de update aan de slag kunt. Uiteraard loop je dan wellicht wel aan tegen bugs, crashes en andere problemen. Op het moment is er al een OS X Yosemite-betaversie beschikbaar, maar deze is bedoeld voor ontwikkelaars en specifieke testers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 9:06
Categorieën iOS, Mac & macOS
Onderwerpen duitsland, handoff, ios 8, mac os x, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.