Auris nu in pre-order, maakt speakerdock geschikt voor iPhone 5

De Auris is een iPhone-accessoire waarmee je van een gewone speakerdock een Bluetooth-speaker kunt maken. Dit is een uitkomst om speakerdocks geschikt te maken voor de iPhone 5.

AurisGeïnteresseerden kunnen vanaf dit weekend de Auris in pre-order bestellen. Dit kleine accessoire maakt een speakerdock met 30-pins connector geschikt voor Bluetooth-verbindingen, zodat je een oude speakerdock kunt blijven gebruiken in combinatie met de iPhone 5. Een speciale adapter is dan niet meer nodig en bovendien is de dock daardoor ook geschikt voor andere smartphones, zoals Android.

De Auris kan verbinding maken met 8 Bluetooth-apparaten, waardoor je niet constant het accessoire opnieuw hoeft te koppelen als iemand anders de dock heeft gebruikt. Een aparte stroomvoorziening is niet nodig, want de Auris maakt gebruik van de stroomvoorziening van de dock waarop hij wordt aangesloten.

Dit is zeker niet het eerste accessoire dat van je gewone speakerdock een Bluetooth-speaker maakt. Eerder dit jaar schreven we nog over Pear, een vierkant kastje dat ongeveer hetzelfde doet. Accessoires zoals Auris en Pear zijn een handig alternatief voor iPhone 5-bezitters met een oude speakerdock. De iPhone 5 heeft immers een Lightning-connector, waardoor hij niet kan worden aangesloten op een 30-pins dock. Apple verkoopt wel een adapter waarmee je sommige accessoires kunt blijven gebruiken.

De Auris werd eerst aangeboden via een Kickstarter-campagne, maar deze is inmiddels al enige tijd afgelopen. De nieuwe site biedt de mogelijkheid om het accessoire alsnog in handen te krijgen. Eén Auris kost je 30 dollar. Voor verzending buiten de VS en Canada wordt daar 10 dollar aan verzendkosten bovenop gerekend. Het betreft een pre-order, de verkoper hoopt de Auris in december te kunnen leveren.

Tipgever: Joor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 14:01
Categorie Accessoires
Onderwerp bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.