Nieuwe screenshot-applicatie: Apple Screenshot Enabler 1.0

Apple Screenshot Enabler is een nieuwe manier om schermafdrukken van je iPhone te maken, naast de al bestaande applicatie Capture en iPhone Screenshot Buttons van Robota.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Screenshot EnablerApple Screenshot Enabler is een nieuwe manier om screenshots van je iPhone te maken. De applicatie werkt op iPhones met firmware 1.1.3 en hoger en is te installeren via Installer. Daarna is Apple Screenshot Enabler niet als een icoon op je SpringBoard terug te vinden, maar wel op de achtergrond actief. Om een screenshot te maken moet je het gewenste scherm openen, de Home-button ingedrukt houden en daarna je muteknop (linksboven) omzetten.

Het maakt niet uit of je deze in- of uitschakelt, in beide gevallen wordt een schermafdruk gemaakt. Het scherm wordt even wit en daarna verschijnt het zojuist gemaakte screenshot in je Camera Roll. Je hebt voor Apple Screenshot Enabler 1.0 geen Apple-computer nodig, zoals de naam doet vermoeden; de applicatie gaat helemaal buiten de de desktop om. Er blijkt een andere reden voor het woord ‘Apple’ in de naam.

Er waren al andere screenshot-applicaties voor de iPhone. Robota brengt de iPhone Screenshot Buttons uit en er is ook Capture voor firmware 1.1.3 en 1.1.4, verkrijgbaar via de Digital Aqua Repository (repo.digitalagua.com). Maar toch is Apple Screenshot Enabler anders: de screenshotapplicatie is namelijk gemaakt door Apple zelf en is standaard al aanwezig op elke iPhone. Met de juiste patch – en daarbij komt deze Enabler om de hoek kijken – lukt het om de screenshot-software te activeren. De makers van Apple Screenshot Enabler geven alle credits aan Apple, die de applicatie heeft gemaakt; de ontwikkelaars van deze patch vonden alleen een manier om ‘m te activeren.

Installeren via de repository: RiP Dev http://repository.ripdev.com/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:43
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, scherm, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.