AdBlock blokkeert advertenties in Mobile Safari

AdBlock is een betaalde applicatie waarmee je advertentiebanners in Mobile Safari onzichtbaar kunt maken. AdBlock stopt bijvoorbeeld drukke gif-banners en herkent veelgebruikte advertentieservers.

AdBlockAl te opdringere reclamebanners kun je voor 4,90 euro buiten de deur houden met een nieuw tool: AdBlock. Hiernaast is de website van het Duitse tijdschrift Der Spiegel voor en na te zien. Op zich biedt Mobile Safari al een natuurlijke blokkade tegen vervelende advertenties: omdat er geen ondersteuning voor Flash is krijg je geen wilde animaties te zien.

De bewegende banners in GIF-formaat kun je met AdBlock blokkeren. Het werkt op alle firmwareversies 1.1.x en onderdrukt bekende bannerformaten en advertentieservers. AdBlock is een native programma, waarvan je de installatie-instructies op de website van de ontwikkelaar ziet. Maar of mensen nu echt bijna 5 euro ervoor over zullen hebben om mobiele banners te blokkeren, valt nog te bezien. Als de makers van websites verstandig zijn, plempen ze de mobiele versie van hun website niet vol met net zoveel banners als we op de desktop gewend zijn geraakt.

Meer info: Cocoamug

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2008, 21:44
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.