Nefit Easy: nieuwe Wi-Fi-thermostaat vanaf september 2013 te koop

Nefit Easy is een slimme thermostaat, die meteen te gebruiken is voor Nefit en Bosch cv-systemen. De thermostaat heeft een iPhone- en iPad-app en verschijnt in september 2013 bij de dealer.

nefit slimme thermostaatNefit gaat een Wi-Fi-thermostaat op de Nederlandse markt brengen, die je via een iPhone- en iPad-app kunt aansturen. Nefit-moederbedrijf Bosch gaat de thermostaat in september op de markt brengen, maar op de website van Nefit is al erg veel informatie te vinden over de mogelijkheden. Je kunt Nefit Easy aanschaffen via de gespecialiseerde dealer voor de adviesprijs van €257 inclusief BTW.


We werden getipt over deze nieuwe Nefit-thermostaat door Installatiebedrijf Wolters, dat het product straks ook gaat verkopen. De modulerende thermostaat is geschikt voor diverse merken. Easy werkt voorlopig alleen met Nefit- en Bosch-toestellen, maar later dit jaar ook met cv-ketels van andere merken. Hiervoor is wel een adapter nodig, de Nefit Easy Connect. Heb je een Nefit TopLine, TrendLine, ProLine, BaseLine, SmartLine of Elite cv-toestel, dan kun je de Nefit Easy-thermostaat meteen gebruiken. Heb je een Nefit ModuLine 100, 200, 300 of 400 thermostaat, dan kun je de Nefit Easy meteen op de bestaande grondplaat klikken. Bij Bosch zijn de HRCII, HRSII, Compact en Condens 3000W/6000W meteen geschikt. Voor alle andere modellen heb je een adapter nodig.

nefit easy muur

De thermostaat is makkelijk in gebruik (vegen om de temperatuur te verhogen/verlagen), helpt je gasverbruik te verlagen en is vanaf 2014 ook zelflerend. Met de bijbehorende iOS-app (later ook Android) regel je de temperatuurinstellingen op afstand. Via je smartphone kun je altijd zien hoe warm het thuis is.

Komt deze thermostaat bekend voor? Dat kan kloppen: moederbedrijf Bosch kondigde hetzelfde apparaat in april al aan, maar gaat deze nu onder de merknaam van de voormalige NV Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek (Nefit) in Nederland introduceren. Nefit is sinds 2004 in handen van de Duitse industriegigant Bosch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 13:25
Categorie Accessoires
Onderwerp thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.