iPhone LoJack: locatie-tracking via Twitter

iPhone LoJack is een nieuwe applicatie van Erica Sadun. Hiermee kun je de locatie van je iPhone telkens opvragen waarbij de lengte- en breedtegraad wordt getoond in Twitter.

Google Maps Tracking LoJack TwitterWe dachten eerst: LoJack, wat is daar nou leuk aan? LoJack is een Amerikaans diefstalbeveiligingssysteem waarmee je politie gestolen auto’s kan terugvinden. Maar na een paar dagen begint het langzaam door te dringen: LoJack, waarbij je iPhone periodiek een update van de locatie verstuurt, kan handig zijn als je iPhone zoek is, gestolen wordt of als je ‘m in een taxi hebt laten liggen. De applicatie, ontwikkeld door Erica Sadun, stuurt de locatie van je iPhone naar een Twitter-pagina. Daar lees je de lengte- en breedtegraad af en met een gps-ontvanger kun je vervolgens naar je iPhone navigeren. De applicatie maakt voor de positiebepaling gebruik van telefoonmasten.


Je kunt via elk apparaat met browser en internetverbinding checken waar de iPhone zich bevindt. Die moet dan wel gejailbreakt zijn. De applicatie werd op verzoek van een TUAW-lezer gemaakt. Erica Sadun zette het om in een commandoregel-programma met de naam findme. Om het ook voor minder handige types toegankelijk te maken, liet ze de output naar Twitter sturen. De iPhone heeft een eigen Twitter-account met een eigen e-mailadres nodig om het te laten werken. Hoe je dit aanpakt, is te lezen op TUAW.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2008 om 16:18
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.