Kort iPhone-nieuws: iPhone in Japan, Luna X2 krijgt iPhone-ondersteuning, Naamgeving 3G iPhone

Drie korte nieuwtjes: Softbank gaat de iPhone later dit jaar in Japan verkopen, XtremeMac heeft boze klanten omdat de Luna X2 is vertraagd en de naamgeving van de nieuwe iPhone leidt tot discussie.

iPhone in JapanDrie korte nieuwtjes over de iPhone: Softbank gaat de iPhone in Japan verkopen, XtremeMac loopt tegen productieproblemen aan en besluit daarom de geplande klokradio Luna X2 meteen geschikt te maken voor de iPhone en CNET vraagt zich af hoe we de nieuwe iPhone straks gaan noemen: 2G iPhone is het meest logisch als je naar de generatie-aanduiding van de iPods kijkt, maar dat levert bij de iPhone alleen maar verwarring op.

iPhone in Japan

Niet NTT DoCoMo, de grootste mobiele operator in Japan, heeft de primeur gekregen om de iPhone in Japan te kunnen verkopen, maar Softbank. Zij hebben op hun website aankondigd dat ze de iPhone gaan aanbieden. De bekendmaking bestaat uit slechts één regel waarin niet over exclusiviteit wordt gesproken, dus de twee grote concurrenten NTT DoCoMo en KDDI hebben nog steeds een kans. Net als eerdere operators zegt Softbank dat ze de iPhone “later dit jaar” gaan verkopen. Opmerkelijk daarbij is dat Softbank geen GSM/EDGE-netwerk heeft, maar alleen een 3G UMTS-netwerk (W-CDMA) dus het moet hier wel om de 3G-versie gaan. Via: Truckdiver.

XtremeMac maakt klokradio geschikt voor iPhone

Soms willen mensen zo graag een iPod-accessoire hebben, dat ze nijdig worden wanneer die niet op tijd kan worden geleverd. XtremeMac zat met dat probleem: ze hadden al pre-orders van de de Luna X2 iPod Clock Radio ontvangen, maar door externe factoren bleek het niet mogelijk om het product op de afgesproken datum te leveren.

XtremeMac Luna X2Omdat ze toch moesten wachten besloot de fabrikant om er maar meteen iPhone-ondersteuning in te stoppen. XtremeMac belooft nu dat de Luna X2 uiterlijk in juli in productie gaat en vanaf begin augustus leverbaar is. Waarom de ophef over… een klokradio? Het $119 kostende apparaat ziet er beslist mooi uit en won van iLounge al de beste prijs op een beurs. Misschien moeten de kopers gewoon blij zijn dat ze straks een goed functionerend product krijgen en niet iets dat overhaast op de markt gegooid is. Via: iLounge.

Naamgeving: iPhone 2G, 3G of 2.0?

CNET vraagt zich af hoe de nieuwe iPhone genoemd zal worden. Wordt het de 2e generatie iPhone (2G) zoals dat ook bij iPods gebruikelijk is? Of levert dat verwarring op met de 3G-functionaliteit van de iPhone en kunnen we ‘m beter iPhone 2.0 noemen? CNET denkt dat “de 3G iPhone” de beste naamgeving is, maar vermeldt er wel bij dat het eigenlijk absurd is dat de naamgeving van een product van een commercieel bedrijf überhaupt onderwerp van discussie is. Via: CNET.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2008, 12:35
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 3G, japan, softbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.