iOS verantwoordelijk voor meer dan 60 procent mobiel internetverkeer

Nieuwe maandcijfers van Net Applications wijzen erop dat afgelopen maand meer dan zestig procent van alle mobiele internetters iOS gebruikte. In oktober lanceerde ook de iPhone 4S.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS SafariVolgens nieuwe maandcijfers van Net Applications is het mobiele internetverkeer via iOS in oktober flink gestegen. Door de stijging kwam afgelopen maand zestig procent van al het mobiele internetverkeer van een iPhone, iPad of iPod touch. In oktober steeg alleen het mobiele internetverkeer van iOS-apparaten en Android-toestellen, terwijl er dalingen plaatsvonden bij andere platformen.

In de afgelopen maand steeg het aantal iOS-internetters van 54,65 naar 61,64 procent. Dit is de eerste keer dat iOS de 60 procent ontstijgt: sinds april schommelde de cijfers tussen ongeveer de 50 en 55 procent. In oktober lanceerde Apple de iPhone 4S, iets dat wellicht heeft geholpen met de stijgende cijfers. In oktober stond iOS garant voor 44,34 procent van het mobiele internetverkeer.

De cijfers laten zien hoeveel van het mobiele internetverkeer afkomstig is van iPhones, iPads en iPods. Dit zegt echter niet per se iets over de populariteit van deze apparaten: het kan ook te maken hebben met het internetgebruik van iOS-gebruikers ten opzichte van andere platformen.

Net Applications

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 17:55
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen Internet, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.