iOS-dataverkeer haalt voor het eerst OS X in

Chitika heeft becijferd dat er voor het eerst meer dataverkeer heeft plaatsgevonden op iOS-apparaten dan op Mac OS X apparaten. iOS groeit sneller dan Mac-gebruik en de MacBook groeit weer sneller dan de PC-industrie in het algemeen.

ios-macbookAfgelopen kwartaal is er een recordaantal van 37 miljoen iPhones verkocht. Het zorgde voor een flinke toename van het internetverkeer via iOS-apparaten. Voor het eerst vindt er meer internetverkeer plaats op iOS-apparten dan op Macs. Dat blijkt uit een studie van Chitika die tussen midden augustus 2011 en begin februari 2012 werd uitgevoerd. Het bedrijf vergeleek het internetverkeer op de Apple iPhone, iPad en iPod touch met Mac-computers zoals de MacBook. Op basis van honderden miljoenen ad-impressies concludeert Chitika dat het dataverkeer op iOS en (Mac) OS X langzaam naar elkaar toe groeide. Inmiddels zijn ze elkaar gekruist: er wordt op iOS-apparaten meer data binnengeslurpt dan op de Mac.

iOS liet een constante groei van bijna 50% zien, terwijl OS X juist marktaandeel verloor sinds het hoogtepunt in september. In februari was iOS voor het eerst groter. Op iOS-apparaten vindt 8,15% van het wegverkeer plaats, terwijl OS X is gedaald naar 7,96%. Met de komst van de iPad 3 volgende maand zal de trend zich nog wel even voortzetten. Overigens hoeft Apple zich nog niet druk te maken over de teloorgang van de MacBook: uit cijfers van een paar weken geleden bleek dat de verkoop van Apple MacBooks harder groeit dan de rest van de PC-industrie. De mobiele producten van Apple groeien nu eenmaal nóg sneller. Het is te hopen dat al die iOS-gebruikers de data voornamelijk via een Wi-Fi-netwerk hebben binnengehaald, om extra datakosten te voorkomen.

chitika-ios-versus-mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 17:11
Categorie iOS
Onderwerpen dataverkeer, Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.