‘iOS 7.0.6 na vier dagen op kwart van alle iDevices’

iOS 7.0.6 stond na vier dagen al op een kwart van alle iDevices, aldus onderzoeksdata van Chitika.

ios7-logoiOS 7.0.6 stond na vier dagen op een kwart van alle iDevices geïnstalleerd. Dit stelt onderzoeksbureau Chitika op basis van “tientallen miljoenen” reclame-impressies op Amerikaanse websites. Het betekent dat het merendeel van de iOS-gebruikers op het moment nog vatbaar is voor de SSL-problemen die iOS 7.0.6 oplost. Het lijkt er alleen op dat het niet lang zal duren tot de meerderheid van de iDevices de update draait. iOS-updates staan er om bekend zeer snel te worden geïnstalleerd.

Zo duurde het bijvoorbeeld maar een maand totdat iOS 7 op 71 procent van alle iDevices geïnstalleerd stond. iCulture-lezers staan er om bekend nog sneller een nieuwe update te installeren: 86 procent had in september 2013 de iOS 7-update na een dag al geïnstalleerd.

De statistieken van Chitika geven ook aan hoe snel iOS 7.0.6 zich op het moment verspreidt. Na 48 uur stond de update op 13,3 procent van alle iOS-apparaten. MacRumors heeft het volledige onderzoek ingezien, waarin staat dat na vier dagen het percentage naar 25,9 procent is gestegen. Inmiddels is de update al zes dagen beschikbaar. Het is onduidelijk hoe groot het percentage inmiddels is.

iOS 7.0.6 Chitika cijfers

De data van Chitika is op basis van reclame-impressies. Het reclamenetwerk is groot genoeg om een idee te geven van de iOS 7.0.6-installaties, en is ook een van de enige bronnen die we zullen krijgen. Hoewel Apple in zijn Dev Center ook iOS-installatiecijfers deelt, wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen iOS 7-versies. Apple stelt enkel op basis van App Store-data van 23 februari dat iOS 7 op 82 procent van alle iDevices staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2014, 8:27
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.