iCloud Beta gedemonstreerd in video

Apple heeft iCloud vannacht beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Zij krijgen alvast via de webinterface toegang tot de diensten en kunnen de functies uitproberen. Ook zijn de prijzen van extra opslagruimte bekend. In een videodemo is het nu te zien.

icloud cookiesiCloud beta is van start van start gegaan, zoals je vannacht al op iPhoneclub kon lezen. De nieuwe online opslagdienst van Apple is te gebruiken voor ontwikkelaars, zodat ze alvast de webgebaseerde documentopslag in hun apps kunnen integreren. Ook zijn de prijzen voor extra opslagruimte bekendgemaakt, voor Nederland, de VS en andere landen. Een gebruiker heeft nu alvast een demonstratievideo gemaakt, waarin je kunt zien hoe iCloud werkt. Je krijgt demonstraties van de webversies van Mail, Calendar, Contacts, Find My iPhone, iWork data-opslag en een taakswitcher die doet denken aan multitasking op de iPad.


De webapp-icoontjes lijken op die van iOS en ook de notificaties en animaties doen wel aan iOS denken. Apple heeft speciale versies van iWork voor iOS en iPhoto voor Mac uitgebracht, waarbij de ondersteuning voor iCloud al standaard aanwezig is, zodat ontwikkelaars er alvast mee aan de slag kunnen gaan. Om iCloud te gebruiken heb je Safari, Firefox of Internet Explorer met ingeschakelde cookies nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2011 om 15:15
Onderwerpen
, ,
Categorie
iOS
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.