ibooks-apparaten

Apple geeft Nederlandstalige boeken weg in iBookstore

Apple richt in Nederland de schijnwerpers op nieuw schrijftalent: de komende dagen wordt er iedere keer één nieuwe auteur uitgelicht, waarvan je ook een Nederlandstalig boek gratis kunt downloaden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe auteurs iBooks

Apple organiseert in Nederland van 10 tot en met 13 juli 2015 een speciale actie in de iBookstore, waarbij je elke dag een boek van nieuwe auteurs gratis kunt downloaden. Leuk voor op de camping of het strand. Iedere dag ligt er weer een ander gratis boek voor je klaar, zodat je nieuw schrijftalent kunt ontdekken. Andere werken van deze auteurs zijn tegelijkertijd prominent in iBooks te vinden.


Je kunt tussen 10 en 13 juli de volgende boeken gratis downloaden:

boeken-galgenveld-boy7-etc

Hoewel de actie strikt gezien op de genoemde dagen plaatsvindt, lijkt het er op dat alle vier de boeken op dit moment al gratis te downloaden zijn. Je kunt dus nu al kijken of er iets voor jou bij zit.

Met het initiatief maakt Apple het makkelijker voor nieuwe schrijvers om door te breken. Een welkom initiatief, want Apple’s digitale winkels zoals iTunes, iBooks en de App Store bevatten een gigantisch aanbod. Er is daarom vaak kritiek dat het voor nieuwkomers moeilijk is om gevonden te worden. Of alle vier de boeken deze aandacht nodig hebben is overigens een tweede. Boy 7 lijkt het op het moment van schrijven al zeer goed te doen, met maar liefst 140 iBooks-recensies.

Nog meer gratis boeken

Je kunt op nog meer manieren de vakantie lezend doorkomen. De meest bekende naam op dit gebied is de Vakantiebieb: daar kan iedereen de hele zomer kiezen uit een flinke collectie gratis boeken, ook als je geen lid van de bibliotheek bent. Aan het einde van de vakantie gaan de ‘geleende’ boeken weer achter een slotje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 juli 2015 om 10:34
Onderwerp
Categorie
Apple
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.