Gnarbox aan een tas

Met Gnarbox bewerk je je 4K-video’s makkelijker zonder computer

Met de Gnarbox kun je 4K-video's van meerdere apparaten samenvoegen en bewerken via een iPhone-app. Het zware rekenwerk vindt plaats op de Gnarbox, niet op de iPhone.

Gnarbox is een apparaat om het bewerken van 4K-videos’s te vergemakkelijken. Eigenlijk is het een 4K-videostudio, verpakt in een zwart doosje, die draadloos verbinding maakt met je iPhone. De Gnarbox haalt materiaal van verschillende apparaten, zoals je GoPro, DSLR en drones, waarna je ze met de bijbehorende app op de iPhone kunt bewerken. Daarbij zorgt de Gnarbox niet alleen voor de opslagruimte, maar ook voor de rekenkracht.


Gnarbox aan een tas

Gnarbox voor 4K-videobewerking op je iPhone

Bij de Gnarbox draait het om video’s in hoge resolutie, die je op allerlei apparaten kunt hebben geschoten. Je importeert ze in het apparaatje en gaat daarna via de iPhone-app aan de slag. Meer dan 3.000 investeerden in het idee op Kickstarter en dat leverde ze meer dan een half miljoen dollar op. Inmiddels is de Gnarbox verkrijgbaar via de website, zonder dat je maanden hoeft te wachten. Een Gnarbox met 128GB opslag kost overigens wel het lieve sommetje van $299,99. Voor verzending met Fedex komt er nog bijna $100 bij.

Gnarbox zwart

Binnenin zit een mini-pc met een 1,9GHz quad core processor en een eigen GPU. Voor het overzetten van de video’s kun je gebruik maken van twee SD-geheugenkaartslots (normaal en micro), drie USB-poorten en Wi-Fi. Er zit geen schermpje op, maar gelukkig kun je alles via het scherm van je iPhone bekijken. Wel zitten er twee ledjes op.

Koppel je het apparaatje met de iPhone, dan kun je bladeren door de bestanden die op de Gnarbox en op de geheugenkaarten staan. Je kunt een preview van een video bekijken en meteen beginnen met bewerken. Het bewerken is zo eenvoudig mogelijk gemaakt, waarbij je ook de kleuren kunt aanpassen en effecten toepassen. Voeg nog wat muziek toe en je bent klaar om te exporteren. De Gnarbox doet vervolgens het zware werk, zonder dat je iPhone oververhit raakt of dat de batterij leeg gaat. Wel moet je er rekening mee houden dat de Wi-Fi-verbinding wat batterijduur kost.

Vanwege de prijs is het niet voor iedereen geschikt, maar moet je vaak video’s bewerken ‘in het veld’ dan kan het best handig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2017, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen 4k, videobewerking
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.