Gerucht: ‘iPad mini vanaf 2 november in de winkel’

De verkoop van de iPad mini begint op 2 november. Dat heeft 9to5mac horen fluisteren. De datum klinkt logisch, omdat Apple producten vaak een week na de aankondiging in de winkel legt, liefst op een vrijdag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini donkerApple zal de iPad mini vanaf 2 november 2012 gaan verkopen. Dat zegt 9to5Mac op basis van geruchten. Echte bevestiging heeft de geruchtensite nog niet. Apple houdt op 23 oktober een media-evenement, waar nieuwe producten aangekondigd worden. Meestal brengt Apple nieuwe producten uit op een vrijdag, een week nadat ze zijn aangekondigd. De datum van 2 november past in dat patroon. Het kan dus ook zo zijn dat 9to5Mac op de kalender heeft gekeken en de datum heeft geprikt. Hoe dan ook: Nederland en België zitten meestal in de tweede groep landen, als er nieuwe producten op de markt komen. De kans is daarom groot dat wij tot half november moeten wachten.

De VS, Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn traditiegetrouw eerder aan de beurt. Dat wordt dus kamperen bij de Apple Stores of gewoon online bestellen en geduldig wachten. Apple heeft bij een lancering op 2 november geen last van Black Friday, de traditionele koopjesdag voor Amerikanen die cadeau’s willen inslaan voor de feestdagen. Die valt dit jaar pas op de 23e november. Rond die tijd moet Apple genoeg iPad mini’s op voorraad hebben. De enige partij die nog roet in het eten kan gooien is Google: die gaat volgens geruchten een tegenhanger voor de iPad mini uitbrengen die maar 99 dollar kost. De huidige Nexus 7-tablet van Google kost 199 dollar. Google zou plannen hebben om een tablet met ARM-gebaseerde single core-processor te laten maken door het Taiwanese Quanta Computer. Quanta wilde niet op het gerucht reageren en Asus, die de huidige Nexus-tablet maakt, gaf aan dat ze geen plannen hebben om een Nexus-tablet van 99 dollar te gaan maken.

Meer weten over de iPad mini? We hebben een uitgebreid dossier iPad mini gemaakt, waarin je alle feiten, ontwikkelingen, nieuwtjes en geruchten vindt samengevat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 12:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.