Gelekte T-Mobile iPhone bevat nieuwe A5-processor

Boy Genius Report heeft foto's onderschept van een iPhone met Apple's A5-processor die op het Amerikaanse netwerk van T-Mobile draait. Het gaat om een prototype dat mogelijk de iPhone 4S of iPhone 5 gaat heten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

a5 chipAfgelopen week waren er al geruchten dat een select groepje gameontwikkelaars rondloopt met een ‘iPhone 4S’ met A5-processor. Apple is bij de volgende generatie iPhone blijkbaar van plan om de (grafische) prestaties voor het voetlicht te brengen, met dezelfde dual-core chip die ook in de iPad 2 zit. De prototypes die in omloop zijn mogen niet buiten kantoor worden gebruiken en moeten ‘s avonds in een kluis, zo vernam 9to5mac. Vannacht doken er opeens foto’s op van een iPhone waar zo’n A5-processor al in zit. Opvallend daarbij is dat het toestel op het Amerikaanse 3G-netwerk van T-Mobile draait.

apple iphone t-mobileBoy Genius Report kreeg een apparaat in handen dat eruit ziet als de iPhone 4. De connectie met T-Mobile is ongebruikelijk, want in de VS zijn alleen AT&T en Verizon de officiële operators. Onlangs nam AT&T wel de Amerikaanse tak van T-Mobile over.

Het prototype met de naam ‘N94’ bevat de S5L8940-processor (oftewel A5) die een paar maanden geleden al in de openbaarheid kwam en die ook in de iPad 2 zit. Het toestel wordt momenteel getest op het T-Mobile-netwerk en ziet er in vrijwel alle opzichten uit zoals de iPhone 4: dezelfde schermgrootte, vorm, fysieke knoppen en dergelijke. Het toestel op de foto zou identiek zijn aan de prototypes waar gameontwikkelaars al mee testen. Het wil overigens nog niets zeggen over de uiteindelijke vorm van de volgende generatie iPhone en de naam die het toestel krijgt. Er is kans dat Apple gewoon de oude behuizing van de iPhone 4 heeft gebruikt, omdat ze niet willen dat details over de nieuwe iPhone uitlekken. Qua naamgeving maken iPhone 5 en iPhone 4S beide nog kans. Een andere nog onbeantwoorde vraag is of het toestel geschikt is gemaakt voor het 4G-netwerk, waar T-Mobile in de VS hard mee bezig is.

n94 iphone prototype

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2011, 12:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a5, processor, prototype, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.