Franse iPhone-deal loopt vertraging op

De Franse iPhone-deal loopt gevaar omdat Apple tegen juridische problemen aanloopt. Orange wil gene derde deel van de winst afgeven en zit met een wet waarbij je een telefoon met simlock alleen met korting mag aanbieden.

Orange iPhoneVolgens de Franse krant NovelObs pakken zich donkere wolken samen boven Frankrijk. De iPhone-deal met France Telecom lijkt toch moeilijker te realiseren dan eerst gedacht. Het probleem schijnt te liggen bij het percentage van de maandelijkse abonnementskosten die Apple wil opstrijken, plus de prijs van de iPhone zelf.

Hoe het in Frankrijk juridisch precies zit, is niet helemaal duidelijk. Het artikel van NouvelObs beweert dat in Frankrijk het verkopen van telefoons met simlock alleen mogelijk is als voor dezelfde prijs een simlockvrije telefoon wordt aangeboden. Anderen bronnen beweren dat Apple een prijsverlaging moet geven als de iPhone een simlock voor het Orange-netwerk heeft, waardoor de winst ook lager uitvalt.

Bij Orange schijnen de juridische afdeling en de pr-afdeling zich al voor te bereiden op een crisissituatie. Als er voor midden komende week geen oplossing wordt gevonden, komt de distributie van de iPhone vóór kerstmis in gevaar. Volgens NouvelObs wil Apple een derde deel van de abonnementskosten hebben.

Apple heeft zelf voor Frankrijk ook nog geen aankondiging gedaan; alleen CEO Didier Lombard van France Telecom heeft er op een conferentie in Azië iets over gezegd. Lees het originele artikel of de vertaling door Google Translate.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2007, 16:30
Categorie Providers
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.