FbF MobileOne: maak van je iPod touch een vingerafdrukscanner

De FbF MobileOne is een vingerafdrukscanner voor de iPod touch. Het apparaat maakt een scan van je vinger en stuurt de afbeelding vervolgens via Wi-Fi naar een computer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fbf mobileoneIn Nederland gaan we niet langer vingerafdrukken opslaan voor het biometrische paspoort, omdat er teveel onzekerheid is over de veiligheid en betrouwbaarheid. In andere landen is het nog wel heel gebruikelijk om vingerafdrukken te scannen en de benodigde apparatuur daarvoor wordt steeds goedkoper en toegankelijker. Zo is er nu de FbF MobileOne, een apparaat waarbij je een iPod touch omtovert tot vingerafdrukscanner. Je sluit de FbF MobileOne onderop de iPod touch aan. Inkt aan je vinger is niet meer nodig, want alles gaat digitaal. De vingerafdrukmodule is gemaakt van siliconenrubber en heeft een aansluiting voor de dock connector van de iPod touch. Na het scannen wordt de afbeelding via Wi-Fi verstuurd, zodat iemand op de computer een controle kan uitvoeren of de afbeelding lokaal kan opslaan.

De houder is geschikt voor de tweede, derde en vierde generatie iPod touch. Je kunt vingerafdrukken lezen volgens de FIPS-201/PIV-standaard, een standaard die door veel overheden wordt gebruikt. De batterij houdt het 9 uur vol en is op te laden via een mini-usb-poort. De scans die dit apparaatje maakt zijn 258-bit grijswaarden met een resolutie van 508 dpi. Het maken van een vingerafdruk, kwaliteitscheck en overdracht van de afbeelding naar de iPod duurt maar 700 milliseconden, vanaf het moment dat de vinger op het goudkleurige plaatje wordt gelegd. Alle tien vingers zijn binnen een minuut te scannen en dan heb je ook nog tijd over om 5 gezichtsfoto’s te maken met de ingebouwde camera van de vierde generatie iPod touch.

Voor de lol zo’n vingerafdruklezer aanschaffen is niet echt realistisch, want je betaalt er 600 dollar voor. Je moet dan ook nog zelf zorgen voor een iPod touch. De benodigde app is overigens wel gratis.

Meer info: Ubergizmo
Aanschaffen bij: Fulcrum Biometrics

Dit accessoire is bedoeld voor de iPod touch, dus NIET voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 10:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen biometrie, ipod touch, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.