Eerste korte speelfilm, gemaakt met de iPhone 4

Michael Koerbel heeft een korte film gemaakt met de camera van zijn iPhone 4 en met de iMovie-applicatie. Het resultaat is prachtig.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Apple Of My EyeHet is altijd lastig te bepalen wie de eerste is, maar het lijkt erop dat Michael Koerbel zich de eerste persoon mag noemen die een korte speelfilm heeft gemaakt met de iPhone 4. De film heet ‘Apple Of My Eye‘, is gefilmd op de iPhone en gemonteerd met iMovie op een iPhone 4.

In de film loopt een oude man met zijn kleindochter langs een modeltrein en verliest hij zichzelf even in de kleine wereld van de kleine treintjes. Koerbel heeft zeer professionele shots met bijbehorende bewegingen met zijn iPhone 4 geschoten. Waarschijnlijk wel met hulpmiddelen, zoals een statief, maar dan nog ziet het er erg goed uit. De kleuren zijn zelfs in het donker erg helder en alles ziet er scherp uit. Ook de montage in iMovie 4 inclusief muziek is prachtig.

Nu is het maken van dergelijke films voor velen niet weggelegd, zelfs met professionele apparatuur. Maar dit filmpje bewijst in ieder geval wat de mogelijkheden van de iPhone 4 zijn. Het wachten is op de eerste complete speelfilm, gedraaid met de nieuwe iPhone. Of misschien kan Apple een leuke sponsordeal sluiten met de makers van een televisieserie?

Het filmpje is in een Flash-player geëmbed. iPhone of iPad? Bekijk hem dan bij Vimeo.

Hieronder is ‘The Making Of…’ te zien:

Bron: Daring Fireball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2010, 1:03
Categorie Achtergrond
Onderwerpen imovie, iPhone 4, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.