CycleWE-icon

CycleWE is een sociaal netwerk voor wielerfanaten

CycleWE is een app voor de sociale wielrenner, die het ook wel eens leuk vindt om met andere enthousiastelingen een rondje te rijden. Een sociaal netwerk dus, maar dan voor diehard wielren-fans.

CycleWE-sociaal-netwerk

Met de start van de Tour de France slaat de wielerkoorts weer wild om zich heen. Spring jij ook op je racefiets en lijkt het je leuk om met vrienden en andere fans nieuwe routes te ontdekken? Probeer dan CycleWE eens, een sociaal netwerk dat samen met Niki Terpstra ontwikkeld is.

Hoewel je CycleWE kunt gebruiken om je snelheid bij te houden, is de app op de eerste plaats een sociaal netwerk. Dat merk je al tijdens het aanmelden, waarbij je jouw profiel samenstelt aan de hand van welke fiets je hebt en accessoires je gebruikt (van schoenen tot zonnebril).

Rij mee met andere leden

Daarna kun je in de app zien waar andere gebruikers van CycleWE ritten gepland hebben. Als er een route tussen zit die jou aanspreekt, dan kun je jezelf er met een druk op de knop voor inschrijven en vrienden uitnodigen.

Iedere rit heeft zijn eigen chatbox, wat bijvoorbeeld van pas komt als je wilt weten of alle deelnemers onderweg zijn. Op de ritpagina staat naast de exacte startlocatie ook voor welke soort fiets de rit bedoeld is en wat de totale afstand en gemiddelde snelheid is.

Lees ook: De beste 5 fietsapps voor mountainbiken met iPhone en iPad.

CycleWE-Meerijden CycleWE-ritten

Strava-variant voor sociale rijders

Door de GPS tracker aan te zetten, kun je zowel tijdens als na het wielrennen zien hoe je presteert, en wordt de route uitgetekend op een kaart. Wat dat betreft valt CycleWE te vergelijken met het populaire Strava, een app die zich vooral op het wedstrijd-aspect van wielrennen richt. Zo geeft Strava je op een kaart verschillende tijdsuitdagingen, waarmee je voor de hoogste plek strijdt in de leaderboards.

CycleWE fiets een andere weg in, en is bedoeld voor de wielrenner die samen met andere enthousiastelingen in zijn vrije tijd graag een mooie rit maakt, en dit met anderen wilt delen.

‘Oplossing voor bekend wielerprobleem’

Niki Terpstra (die nauw betrokken is bij CycleWE) ziet het zelf als een oplossing voor een probleem waar veel wielrenners mee kampen: “een rit met je vrienden plannen is niet makkelijk, en het ontmoeten van nieuwe renners is nog moeilijker.”

Omdat de app op het moment van schrijven nog relatief nieuw is, zijn er alleen nog niet zoveel ritten om jezelf bij in te schrijven. Maar aangezien de Tour de France nog wel even duurt, zal dat aantal de komende tijd wel toenemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 18:40
Categorie Apps
Onderwerpen sport, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.