Bijzonder concept van iPhone 6 toont randloos design

Een concept van de iPhone 6 door JohnnyPlaid toont een volledig randloos design. Daardoor is het mogelijk het scherm van de iPhone 6 groter te maken, zonder dat het toestel veel groter wordt.

iphone 6 concept 3Over toekomstige iPhones is al regelmatig gezegd dat Apple een scherm van rand tot rand wil gebruiken. Dat geeft Jonathan Ive de mogelijkheid om een zo groot mogelijk scherm toe te passen, zonder dat het toestel zelf groter wordt. We zagen het al bij de iPhone en iPad, waar de randjes rondom het scherm steeds smaller worden. Apple gaf bij de introductie van de iPhone 5 al aan dat gebruiksgemak hoog op het prioriteitenlijstje staat en belangrijker is dan schermformaat. Maar volgens grafisch ontwerper JohnnyPlaid kun je daarin nog een stap verder gaan. Hij ontwierp een bijzonder concept voor de iPhone 6 dat hij erg uitvoerig uitwerkte. Johnny geeft aan dat het productieproces van de iPhone 5 veel innovativiteit en inventiviteit vergde (ook al denken critici daar heel anders over).

Gewone gebruikers en kritische Apple-watchers vonden dat Apple bij de iPhone 5 niet innovatief genoeg was geweest. Maar de nieuwe productiemethoden leverden zoveel hoofdbrekens op, dat er aanvankelijk tekorten optraden bij de productie.

Bij dit nieuwe concept van de iPhone 6 is gekozen voor aluminium met koolstofvezel om een naadloze unibody behuizing te kunnen maken. De rand verdwijnt daarbij helemaal. Aluminium is niet zo stevig als koolstofvezel, maar levert wel de nodige flexibiliteit: het kan buigen, zonder te breken. De combinatie van beide materialen zorgt voor 40% afname in gewicht en 60% toename in sterkte van het materiaal. Het toestel zal niet kapotvallen bij een smak op de grond. Krassen bestaan niet meer en het productieproces is al eerder uitgevoerd en goed bevonden. Waar wacht Apple nog op?

iphone 6 concept 2

iphone 6 concept 7

iphone 6 concept 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 17:07
Categorie Achtergrond
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.