Apple start voorbereidingen voor event op Lane Tech High School in Chicago

Apple is begonnen met de voorbereidingen van het grote maart-evenement in Chicago. Bij de Lane Tech High School is alvast een tijdelijk bouwwerk neergezet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dinsdagmiddag is het zover: dan gaat Apple’s grote maart-evenement van start. Als locatie is deze keer niet het hoofdkwartier in Cupertino gekozen, maar de Lane Technical College Prep High School in Chicago. Het is de eerste keer dat Apple een evenement op een dergelijke locatie organiseert. Voor zo’n groot event moet wel de nodige voorbereiding worden getroffen en dat is te zien. Buiten het schoolgebouw is een soort podium of demoruimte neergezet. Dat gebeurt wel vaker als Apple presentaties houdt op locatie.

Samenvatting Apple onderwijs-event
Het event is inmiddels afgelopen! Alle aankondigingen van Apple’s event op 27 maart vind je in onze samenvatting van het onderwijs-event.

Bekijk ook

Video → Samenvatting Apple's onderwijs-event 2018: dit is er aangekondigd!

Wat heeft Apple tijdens het onderwijs-event 2018 aangekondigd? We hebben alle aankondigingen voor je op een rijtje gezet, van de nieuwe iPad tot nieuwe programma's en apps voor scholen.

Lane Tech High School in Chicago

Wat weten we eigenlijk al van deze school, die zich ‘The School of Champions’ noemt? De school heeft in ieder geval een eigen Wikipedia-pagina, waarop te lezen is dat het om een openbare school gaat in de Roscoe Village-buurt, in het noorden van Chicago. Het is een van de oudste scholen in de stad en dat is ook wel te zien aan het monumentale gebouw waarin het gevestigd is. Er zitten meer dan 4.000 scholieren op en daarmee is het de grootste high school van Chicago. Ondanks dat het een openbare school is zul je wel een test moeten doen voordat je hier naar school mag gaan. Verder is kenmerkend dat het een gemengde school is, met scholieren die uit allerlei etnische groepen afkomstig zijn en die op school hun eigen clubs en verenigingen hebben.

https://www.instagram.com/p/Bgua8JOHySF/

De school is trouwens vernoemd naar Albert G. Lane, een voormalig schoolhoofd en bestaat al sinds 1908. Al sinds de oprichting is het een school met veel technische vakken, aanvankelijk alleen voor jongens. Ze konden er bijvoorbeeld leren meubelmaken en houtbewerken. Ook leerden de scholieren lassen en smeden. In de jaren dertig zaten er 9.000 jongens op school, veel meer dan de huidige 4.000. Sinds de jaren vijftig werd een strenger toelatingsbeleid ingevoerd en sinds 1971 werden meisjes toegelaten. Een groep van 1500 jongens protesteerde tegen de komst van meisjes, omdat ze bang waren dat het niveau omlaag zou gaan. Gelukkig wordt er tegenwoordig wel iets anders over gedacht en in de presentatie van Apple zullen we ongetwijfeld weer te horen krijgen dat technologie voor iedereen is ongeacht huidskleur, afkomst of geslacht.

Lane Tech gebouw

Bekende namen die op Lane Tech zaten, zijn John Podesta (voormalig stafchef van president Bill Clinton) en Johnny Weissmuller, die vooral bekend is als Tarzan, maar ook vijfvoudig winnaar van Olympische gouden medailles op het onderdeel zwemmen.

Lane Tech gebouw

Apple heeft op het terrein voor het gebouw nu een tijdelijk bouwwerk gemaakt, waarschijnlijk voor demo’s van de nieuwe producten. We verwachten dat Apple dinsdagmiddag een goedkoper instapmodel van de iPad aankondigt, geknipt voor het onderwijs. Ook zullen er waarschijnlijk meerdere software-aankondigingen zijn, zoals het nieuwe ClassKit-framework waarmee ontwikkelaars makkelijker educatieve apps kunnen maken. De kansen op een nieuwe MacBook zijn wat kleiner geworden; volgens geruchten is het apparaat nog niet klaar om dinsdag al te kunnen tonen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 maart: Het event is afgelopen! Check de link naar de samenvatting bovenaan het artikel.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.