Apple-patent: uniek homescherm op basis van GPS-locatie

Een nieuw patent van Apple beschrijft de mogelijkheid om een uniek homescherm te hebben op basis van je GPS-locatie. Zo kun je zakelijke afspraken alleen tonen als je in de buurt van je werk bent.

Apple patent uniek home-schermEr is een nieuw patent van Apple bekend, dat al in februari 2008 werd ingediend. Ditmaal betreft het de mogelijkheid om op basis van de GPS-locatie een ander homescherm te hebben. Je kunt als gebruiker op die manier bepaalde iPhone-applicaties wisselen of verbergen. Maar de gebruiker kan ook bepaalde instellingen activeren op basis van je GPS-locatie, zo beschrijft het patent. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld je agenda standaard alleen werkafspraken te laten zien wanneer je op je werk bent. Of bepaalde contacten niet weer te geven als je thuis bent. Kom je vaak op een bepaalde plaats, dan kun je ook de weersverwachting erop afstemmen.

Op een afbeelding in het patent zie je een melding dat de gebruiker in San Fransisco aan is gekomen. Het veranderen van icoontjes van applicaties is nu natuurlijk ook mogelijk.

Apple beschrijft het in het patent als volgt:

“The user can create a set of location-aware applications that can be populated by transitional data sets,” the filing reads. “A transitional data set is a data set that can change based on the current location of the mobile device… as determined by a positioning technology (e.g., GPS, cell tower triangulation, Wi-Fi).”

Mogelijkheden zijn er genoeg. Weet jij nog handige opties die applicaties toe zouden moeten passen als deze mogelijkheid zou bestaan? Is er eigenlijk al een patent om de achtergrond op basis van je locatie te veranderen met bijvoorbeeld een zeeachtergrond in de buurt van de zee en bergen in de buurt van bergen?

Bron: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2009, 8:51
Categorie Apple
Onderwerpen gps, locatie, patenten, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.