earpods plant

Toekomstige EarPods stemmen geluid af op de vorm van je oor

Een patent van Apple beschrijft vernieuwde EarPods, die via sensoren het geluid afstemmen op de vorm van je oor. Op deze manier hoef je geen oortelefoon meer aan te laten meten.

EarPod-Patent
Een bijgewerkt patent van Apple beschrijft hoe een nieuwe versie van de Apple EarPods zich aanpast aan de oren van de luisteraar, zonder dat het formaat van de Earpod te veranderen.

EarPods passen zich automatisch aan

EarPod-patent De vernieuwde EarPods moeten het geluid afstemmen op de oren van de gebruiker. Ieder oor is immers uniek. Hoe goed een oortelefoon jouw oor afsluit van de buitenwereld heeft veel invloed op de kwaliteit van het geluid. Oortelefoons die niet op maat worden gemaakt (zoals Apple’s EarPods) zullen altijd minder goed aansluiten, dus moet er een andere manier gevonden worden.

Apple denkt dit op te lossen door drukgevoelige sensoren in het oortje te verwerken, zodat deze een inschatting van de vorm van de oorschelp kunnen geven. Als deze sensoren wel of niet in contact komen met het oor van de drager, weet het oortje precies op welke plekken hij het oor wel of niet afsluit van de buitenwereld.

Het geluid afgestemd op jouw oren

Op basis van deze gegevens worden vervolgens het volume en de audiofrequentie afgesteld. Sommige vormen van de EarPods die besproken worden in het patent monitoren constant deze sensoren, zodat het volume en de frequentie steeds op de drager afgestemd kan worden. Het patent werd in mei 2015 ingediend, zo schrijft AppleInsider.

EarPod-patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 17:34
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen earpods, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.