mac el capitan

OS X El Capitan 10.11.1 beta 1 voor ontwikkelaars nu te downloaden (update)

Goed nieuws voor Mac-betatesters: de eerste ontwikkelaarsbeta van OS X El Capitan 10.11.1 is nu te downloaden.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

El-Capitan-wallpaper-met-manOntwikkelaars die deelnemen aan het developerprogramma van Apple kunnen vanaf vandaag OS X 10.11.1 El Capitan beta 1 voor ontwikkelaars downloaden. Deze beta met buildnummer 15B17c bevat verbeteringen voor de nieuwe functies die al in de vorige beta’s zaten. De uiteindelijke versie van El Capitan komt op 30 september 2015.

Update 21 september: de eerste publieke beta van OS X El Capitan 10.11.1 is nu ook te downloaden.

De versie die op 30 september uitkomt is waarschijnlijk gebaseerd op OS X 10.11, dat al langer in betaversie door ontwikkelaars te gebruiken was. OS X 10.11.1 is de daaropvolgende release, waarin (hopelijk) weer wat nieuwe functies zitten.

Heb je een eerdere beta van OS X El Capitan geïnstalleerd? Je kunt dan de nieuwe beta downloaden vanuit de Mac App Store. De meest recente versie staat onder het update-tabblad. Zit je nog niet op de beta? Dan moet je de ontwikkelaarswebsite van Apple bezoeken.

Systeemeisen: om OS X El Capitan te installeren heb je een 64-bit Intel-gebaseerde Mac nodig met minimaal Mac OS X v10.6.7 Snow Leopard of nieuwer. Je hebt minstens 8GB vrije schijfruimte nodig. Om apps voor OS X 10.11 te kunnen ontwikkelen is minimaal Xcode 7 vereist.

OS X 10.11 El Capitan is de eerste echt grote Mac-update sinds Yosemite vorig jaar. De nadruk bij El Capitan ligt op stabiliteit en performance, maar er zitten ook een paar vernieuwingen in, zoals een verbeterde Mission Control en een slimmere Spotlight.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 22:16
Categorie Mac & macOS
Onderwerp el capitan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.