apple-maps-connect

‘Apple nam navigatiebedrijf Coherent over’

Apple lijkt Coherent Navigation te hebben overgenomen. De domeinnaamservers verwijzen naar Apple en belangrijke medewerkers zitten nu bij Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn aanwijzingen dat Apple Coherent Navigation heeft overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in GPS-technologie. Het werd in 2008 opgericht door engineers van Stanford en Cornell University. Diverse sleutelfiguren van Coherent zijn plotseling bij Apple werkzaam en de voormalige website van het bedrijf verwijst naar servers bij Apple.

Update 20:30 uur: Apple heeft de overname inmiddels bevestigd.

apple-maps-connect

Eén van hen is Paul Lego (foto), voormalig CEO van Coherent. Ook mede-oprichters William Bencze en Brett Ledvina staand sinds afgelopen maand op de loonlijst bij Apple.

paul legoCoherent had zich gespecialiseerd in High Integrity GPS (iGPS), waarbij signalen van traditionele GPS-satellieten worden gecombineerd met signalen van satellieten die op lager niveau rondvliegen. Het gaat daarom specifiek om satellieten van Iridium, die worden gebruikt om spraak en data door te sturen.

Door beide signalen te combineren kon Coherent veel preciezer de locatie bepalingen en afwijkingen in de signalen er gemakkelijker uit filteren. Op die manier kan de locatie tot op centimeters nauwkeurig worden vastgesteld. Het is onduidelijk of Apple de technologie van Coherent nodig had om de kwaliteit van Apple Maps te verbeteren, of dat ze de medewerkers vooral hebben binnengehaald vanwege hun expertise. Lego heeft toegegeven dat hij nu in het Apple Maps-team zit en de twee anderen doen ook iets op het gebied van locatietechnologie.

Ook is het zo dat de website van Coherent Navigation offline is gehaald. Sinds 30 april verwijst het domein naar servers van Apple.

Apple heeft de afgelopen jaren heel wat bedrijven overgenomen die in locatie- of kaarttechnologie gespecialiseerd waren. Een aantal namen van de afgelopen jaren: Pin Drop, Locationary, WifiSLAM, Hopstop, Embark en Broadmap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2015, 20:49
Categorie Apple
Onderwerpen Navigatie, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.