click wheel keyboard

Teksten typen met een iPod-klikwiel

Click Wheel Keyboard is een nieuw toetsenbord waarmee je teksten kunt intypen, Onhandig, maar wel leuk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Fans van Apple’s ooit zo innovatieve klikwiel hebben nu een eigen toetsenbord voor de iPhone. Ontwikkelaar Adam Bell heeft een gratis Click Wheel-toetsenbord voor iOS 8 en hoger uitgebracht via de App Store. Het mooie is dat dit toetsenbord ook nog het authentieke klikgeluidje geeft, dat je hoort als je je vinger over het klimwiel laat glijden. Voor als je terug verlangt naar de tijd dat iedereen nog een iPod had om muziek te luisteren en je een telefoon alleen gebruikte om te bellen.

click wheel keyboard gif

Je kunt met de app zowaar teksten intikken, door per letter te scrollen door het alfabet. Er zitten ook nog honderden emoji in, die in iOS 8.3 werden toegevoegd. Spaties, hoofdletters en bijzondere tekens zijn wat moeilijker te vinden, maar na wat proberen hebben we het ontdekt:

  • Spatie: rechtsklik
  • Backspace: linksklik
  • Hoofdletter aan/uit: klik onderin
  • Wissen: klik bovenin

Maar zeg nou zelf: dit is toch vooral leuk om te hebben, geen serieus toetsenbord waarmee je echt teksten gaat intikken?

Installeren kan via onderstaande link, waarna je via de instellingen het toetsenbord volledige toegang moet geven. Wil je nog wat meer informatie voordat je bezig gaat met downloaden: kijk naar de video!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2015, 21:52
Categorie Apps
Onderwerpen clickwheel, klikwiel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.