Apple neemt video-ontdekker Matcha over

Apple heeft de video-ontdekdienst Matcha.tv overgenomen. Apple zou Matcha kunnen gebruiken om nieuwe functies aan Apple TV toe te voegen.

matchaIn mei 2013 verdween de app Matcha opeens van de radar. Nu blijkt dat Apple de dienst om video’s te ontdekken, heeft overgenomen voor een geschat bedrag tussen de 1 en 1,5 miljoen dollar. Bij navraag reageerde voormalig CEO Guy Piekarz als een geroutineerde Apple-medewerker: “Apple neemt wel vaker kleine technologiebedrijven over en we bespreken doorgaans niet onze doelen en plannen daarmee.” Deze reactie geeft Apple standaard na een acquisitie. Apple zou Matcha kunnen gebruiken voor het aanbieden van extra functies op de Apple TV.

Matcha was beschikbaar als iOS-app en deed het goed: het kreeg een waardering van 4,5 sterren van gebruikers. De dienst verscheen in januari 2012 en groeide snel. Het bood een makkelijke manier om door streaming films en tv-series te bladeren, onafhankelijk van de aanbieder. Matcha ondersteunde Netflix, iTunes, HBO, Hulu en Amazon Prime. Op het eerste gezicht zou de overname gericht kunnen zijn op het beperken van de concurrentie: als mensen makkelijk kunnen zien wat Hulu of Netflix te bieden heeft, is dat immers nadelig voor Apple. Maar Apple zou Matcha ook op een andere manier kunnen gebruiken, om het aanbod te verbreden. In juni voegde Apple nog nieuwe kanalen zoals HBO GO en WatchESPN toe aan het Amerikaanse aanbod.

matcha

Tim Cook heeft meermaals gezegd dat televisie een onderwerp is waar Apple “grote interesse” voor heeft. Eerder werd de Apple TV vooral een hobby genoemd. De verkoopcijfers van de Apple TV stellen dan ook niet zoveel voor ten opzichte van de iPhone en leveren ook geen grote bijdrage aan de kwartaalomzetten van Apple. Maar Apple is er wel in geslaagd de populairste ‘tv-box’ te maken die mensen bereid zijn zelf te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2013, 7:38
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.