Apple geeft werknemers 2 weken vrij om aan eigen projecten te werken

Apple geeft bepaalde medewerkers 2 weken vrij, zodat ze aan eigen projecten voor Apple kunnen werken. Dit beweert The Wall Street Journal.

Tim CookApple geeft bepaalde werknemers twee weken vrij van hun gebruikelijke werkzaamheden, zodat ze kunnen werken aan aparte projecten. Dit stelt de doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal. Het initiatief, intern bekend als ‘Blue Sky’, geeft werknemers de mogelijkheid om eigen ideeën op touw te zetten die in de toekomst wellicht iets voor Apple kunnen betekenen.

Blue Sky zou niet alleen nieuwe projecten op moeten leveren: Apple hoopt op deze manier ook de werksfeer te verbeteren en loyaliteit onder werknemers te inspireren.

Apple is niet het enige technologiebedrijf dat werknemers de tijd geeft om aan eigen projecten te werken. Zo kunnen werknemers bij Google 20 procent van hun tijd besteden aan eigen ideeën die Google wellicht van pas komen. Volgens The Wall Street Journal wordt Apple’s idee niet op dezelfde schaal toegepast: het zou slechts gaan om een kleine groep werknemers, die een stuk kleiner is dan de groep Google-medewerkers die aan eigen ideeën mag werken.

Via Business Insider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 9:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple, projectmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.