SmartPlane: lichtgewicht vliegtuigje met iPhone-bediening

SmartPlane is een lichtgewicht vliegtuigje met iPhone-app, die je op afstand kunt bedienen. Weer eens wat anders dan de helicopters.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

smartplane-iphone-vliegtuig
Na de vele helicopters is nu het tijdperk van de vliegtuigjes aangebroken. Er waren al papieren vliegtuigjes die je met een iPhone-app kon besturen, maar voor wie niet zelf wil gaan vouwen is er nu ook een exemplaar van lichtgewicht materiaal. Een soort styrofoam (polystyreen) vermoeden we, waardoor het hele vliegtuigje maar 9 gram weegt en nauwelijks energie verbruikt. Met de bijbehorende app kun je het vliegtuigje maximaal een halfuur 8-10 minuten laten rondvliegen. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat je nauwelijks schade aan meubels kunt aanrichten, als je de Smartplane door de kamer laat vliegen.

Na het spelen kost opladen maar 15 tot 20 minuten. De communicatie tussen iPhone en vliegtuig verloopt via het energiezuinige Bluetooth 4.0, dus je hebt minimaal een iPhone 4S nodig. Eerdere iPhones ondersteunen deze energiezuinige Bluetooth-versie niet. Het mooie is dat je je vliegtuigje best ver kunt laten vliegen, tot zo’n 60 meter vanaf je iPhone.

smartplane-vliegtuig

De bedenkers van de Smartplane hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Geen ingewikkelde bediening of training in een vluchtsimulator, maar besturing met één hand vanaf je iPhone-scherm. Neerstorten is bovendien geen probleem, want de Smartplane is zo gebouwd dat hij stunts overleeft.

Te koop via Amazon.de voor €69.

Hieronder zie je twee Duitstalige filmpjes, waarin het vliegtuigje in actie is te zien:

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2013, 11:40
Categorie Accessoires
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.