iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: KRO Koffer, Lekker Amsterdam, Weather Neue en meer

Elke zaterdag heeft iPhoneclub.nl de App Gemist met de leukste en beste nieuwe iPhone-apps van afgelopen week. Deze week onder meer een app voor de Nijmeegse 4Daagse, de kleurenfilter-film app Plaster en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sweetcam iPhone iPod touch header fotobewerkenElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week gratis detectives downloaden voor op vakantie met KRO Koffer, twee nieuwe weer-apps en een teleurstellende applicatie waarmee je ziet waar je lekker kan eten in onze hoofdstad.


AG KRO Koffer detectives kijken iPhoneKRO Koffer – Gaat de publieke omroep na uitzendingen terugkijken via Uitzending Gemist over naar toepassingen waarin je programma’s kan downloaden voor op reis? De Katholieke Radio Omroep speelt met het idee. In de nieuwe iPhone-app KRO Koffer kan je op de iPhone detectives downloaden zodat je ze later offline kunt zien. De gedownloadde afleveringen kan je bekijken tot 14 augustus; precies in de periode van de zomervakantie.
Downloaden: KRO Koffer (gratis)

AG Het Weer in Nederland iPhoneHet Weer in Nederland – Ineens was daar Martijn de Meulder, een Nederlandse ontwikkelaar die binnen geringe tijd zowel de App Store als Google Play aandoet met verschillende nieuwe apps. Met Surfcheck NL kan je de zien of je sportief op het water in de weer kan gaan en Het Verkeer Pro beschreven we laatst al op iPhoneclub. Het Weer in Nederland is Meulders derde troef: een gratis weer-applicatie met weliswaar reclamebalken, maar waar je wel een enorme sloot aan weerkaarten voor terugkrijgt.
Downloaden: Het Weer in Nederland (gratis)

AG Cubie Messenger iPhoneCubie Messenger – Cubie Messenger bewijst het: een nieuwe instant messaging-applicatie kan nog best een groot publiek voor zich winnen. Verspreid over onder andere Taiwan, Hong Kong, Thailand en Singapore, vergaarde Cubie al meer dan 2 miljoen gebruikers in nog geen drie maanden. De app doet dan ook echt iets anders dan het hier zo succesvolle WhatsApp. Je kan elkaar tekeningen versturen, elkaars foto’s onder kliederen, tientallen uitbundige emoticons versturen en een groepsgesprek maken tot maar liefst 100 mensen.
Downloaden: Cubie Messenger (gratis)

AG Ride Here Right Now carpoolenRide Here Right Now – Lowlands, North Sea Jazz Festival, MysteryLand… je gaat er toch niet heen in een half lege auto hè? Met de recent uitgebrachte iPhone-app Ride Here Right Now kan je opzoeken wie er nog meer met de auto naar hetzelfde evenement wil gaan. Als je je aanmeldt als rijder, word je gekoppeld aan meerijders met dezelfde bestemming en ongeveer dezelfde wensen qua plek van vertrek en vertrektijd.
Downloaden: Ride Here Right Now (gratis)

AG SweetCam iPhoneSweetcam – En jij dacht dat een duckface je goed stond. Welnee. Je ogen vergroten, je gezicht bleken en wat dacht je van het vet uit je wangen zuigen? Dat maakt je pas mooier. De nieuwe en gratis te downloaden foto-app Sweetcam neemt de rol aan voor plastisch chirurg en versmalt je gezicht en accentueert je ogen moeiteloos. En hoewel het idee achter de applicatie te betwisten valt, doet Sweetcam dat op een overtuigende, realistische manier.
Downloaden: Sweetcam (gratis)

AG Shopboard iPhone iPod touchShopboard – Een verzameling van de laatste aanbiedingen van bekende winkelketens en acties van websites waar je maar één dag gebruik van kan maken. De nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie Shopboard combineert ze onder een virtueel dak en voegt er een interessant sociaal aspect aan toe. Iedereen die de app gebruikt, kan aangeven of het product en de aanbiedingsprijs ervan goed zijn. Met duimpjes omhoog en omlaag en een sterrenwaardering zie je dat meteen bij een aanbieding staan.
Downloaden: Shopboard (gratis)

AG Ameland App iPhoneAmeland App – Of je er nou een huisje hebt of op de bonnefooi een dag tussenuit gaat: het Friese eiland Ameland heeft een eigen applicatie gekregen waar de plaatselijke VVV het wel eens benauwd van kan krijgen. De Ameland App van ontwikkelaar Maurice Voets indexeert alles wat er op het eiland te doen is. Het biedt het nieuws van de Amelander, geeft tips voor daguitjes, kent restaurants en uitgaansgelegenheden en verwijst je naar de doktoren op het eiland.
Downloaden: Ameland App (gratis)

AG Geschiedenis van Zuid-Holland iPhoneGeschiedenis van Zuid-Holland – Het Stichting Erfgoedhuis Zuid-Holland heeft haar kennis gestoken in een applicatie die voor iedereen gratis is te downloaden. De nieuwe iPhone-app Geschiedenis van Zuid-Holland telt vijftig verhalen over gebeurtenissen en ontwikkelingen in de provincie, beginnend bij ongeveer 5500 voor Christus en eindigend met de voltooiing van de Deltawerken in 1997. Met een tekst die naar wens kan worden voorgelezen, afbeeldingen en relevante locaties op een kaart, kan je zo de historie van de provincie opsnuiven.
Downloaden: Geschiedenis van Zuid-Holland (gratis)

AG Weather Neue iPhoneWeather Neue – Wat mag een weer-app allemaal ontberen om toch succesvol te zijn? Heel veel, als het ontwerp maar staat. Zo blijkt het recente succesje dat de app WTHR behaalde nadat we erover schreven op iPhoneclub. Met alleen een indicatie van het huidige weer en het vooruitzicht van de aankomende week, houdt de app qua functionaliteit echt niet over en dat zie je nu wel terug in de gemiddelde App Store-waardering. We zijn dus een beetje huiverig om over Weather Neue te schrijven, maar ja, deze is gratis.
Downloaden: Weather Neue (gratis)

AG Lekker Amsterdam iPhone Parool etenLekker Amsterdam – Het is een langlopende rubriek in de Amsterdamse krant Het Parool: Smakelijk Amsterdam van culinair recensent Johannes van Dam. Op de site van de recensent zie je de laatste recensies onder elkaar, met uitgebreide beschrijvingen van de restaurants van iemand die totaal is ingevoerd in eetgelegenheden van de hoofdstad. Voor 2,39 euro kan je nu ook een iPhone-app downloaden met daarin de beoordelingen van Van Dam, gesorteerd op leuke tentjes in de buurt, lekkere restaurants, lekkere lunch en lekker diner.
Downloaden: Lekker Amsterdam (€2,39)

AG Plaster iPhone iPod touchPlaster – Af en toe komt er nog wel een kleurenfilter-applicatie uit die het bespreken waard is. In het geval van het onlangs verschenen Plaster, komt dat door de toevoeging van filters voor niet alleen foto’s, maar ook video’s. Je selecteert een van de kleurenlagen en begint dan met filmen. De applicatie stelt je vervolgens ook in staat er een van de vier standaardnummers of een nummer uit je eigen iPhone-bibliotheek onder te zetten.
Downloaden: Plaster (gratis)

AG Nijmeegse iPhoneNijmeegse – Waar brengen de verschillende wandelroutes van de Nijmeegse 4Daagse je eigenlijk langs? De iPhone-applicatie Nijmeegse laat het je zo doeltreffend mogelijk zien. In een simpele hoofdpagina geef je aan welke wandeldag het is en of je de 30, 40 of 50 kilometer loopt. Vervolgens wordt de kaart geladen en zie je jouw locatie ten opzichte van de route en het water, de toiletten en de rustplaatsen. Aangekomen bij zo’n locatie? Dan kan je het meteen je vrienden op Facebook laten weten.
Downloaden: Nijmeegse (gratis)

AG Teemo iPhoneTeemo – De iPhone-app Teemo bevat verschillende sportactiviteiten en verpakt deze in kleine avonturen. Door in de app een avontuur te kiezen krijg je een verhaaltje te lezen, waarna je oefeningen moet doen die binnen dit verhaal passen. Hierdoor veranderen je armoefeningen in een klimtocht op de Mount Everest en train je jouw conditie door Europa door te reizen. Door avonturen succesvol af te ronden word je beloond met verschillende virtuele voorwerpen.
Downloaden: Teemo (gratis)

AG Over iPhone Instagram voor tekstOver: text+photos – Over. Het zou zomaar eens kunnen dat je nog heel veel gaat vernemen van die naam op Instagram en het blognetwerk Tumblr. Over: text+photos is een intuïtieve applicatie waarmee je stijlvolle lettertypes over je foto’s kan zetten en positioneren. Dunne, lang gerekte letters tot vette, stift-achtige kapitalen waarvan je de kleurtint en de grootte kan veranderen. Misschien is Over wel de Instagram voor lettertypes.
Downloaden: Over: text+photos (€1,59)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.