Analist: ‘Productie iPad mini niet makkelijk’

De productie van de iPad mini is vier tot zes weken vertraging gelopen, aldus analist Brian White. Inmiddels zouden er genoeg iPads zijn om de komende maand de verkoop te starten.

iPad miniDe iPad mini komt vier tot zes weken later uit dan eerder dit jaar door analisten werd gedacht. Dit schrijft Topeka Capital-analist Brian White in een nieuw bericht aan investeerders. Dit is te wijten aan matige productie-aantallen bij fabrikanten, die er moeite mee hebben om de verwachte aantallen bij te benen. Inmiddels zou de productie van de iPad mini op schema liggen, waardoor er genoeg iPads zijn voor een verkoopstart in de komende maand. White dacht eerder dat de iPad mini al in september verkocht zou worden.

White verwacht dat Apple vijf tot zeven miljoen iPad mini’s in het laatste kwartaal van 2012 kan verkopen. Volgens White is Apple van plan om de iPad mini te verkopen voor een prijs tussen 250 en 300 dollar. Ook vermoedt de analist dat Apple het ontwerp van de originele iPad zal gebruiken in de kleinere variant, iets dat in lijn is met verschillende geruchten.

De beweringen van White zijn gebaseerd op analyse. Vermoedelijk heeft de analist contact met mensen verwikkeld in het productieproces van de iPad mini, via wie hij kan proberen om een idee te krijgen van Apple’s precieze plannen. Zoals bij andere analyses is het wel zaak om de beweringen met een korrel zout tot je te nemen: White zegt immers niet waar hij zijn verhaal precies op baseert. Hij zou zich voor een deel ook kunnen baseren op bij ons al bekende geruchten.

Geruchten wijzen er op dat Apple op 17 oktober de iPad mini zal aankondigen.

Lees ook ons Dossier iPad mini met een opsomming van alle eerdere nieuwtjes en geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 16:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.