Amazon nu de op één na grootste digitale muziekwinkel

Amazon is gegroeid tot de nummer 2 in digitale muziek. Het succes heeft onder andere te maken met de DRM-vrije muziek die ze verkopen. Amazon's online muziekwinkel heeft ruim tweemaal zoveel DRM-vrije nummers dan iTunes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Amazon MP3De online muziekwinkel van Amazon is gegroeid tot de op één na grootste digitale muziekaanbieder, beweert USA Today. Het succes van Amazon is te danken aan de samenwerking met alle vier grote muzieklabels, die hun muziek zonder DRM aanbieden. Apple is het niet gelukt zo’n deal te sluiten: zij hoopten eind vorig jaar 50% van de catalogus zonder DRM te kunnen aanbieden, maar dat doel werd niet gehaald. De muzieklabels vinden dat Apple teveel invloed heeft en gingen daarom liever met Amazon in zee.


Volgens Ted Cohen, voormalig EMI-topman, heeft Amazon’s muziekwinkel iets gedaan aan de wurggreep die iTunes op de markt had. iTunes heeft nu 2 miljoen nummers zonder DRM, terwijl Amazon 4,5 miljoen DRM-vrije tracks heeft. Eerder waren de muziekmaatschappijen bang dat DRM-vrije muziek zou leiden tot meer uitwisseling van illegaal gekopieerde muziek, maar de verkoopcijfers blijken er niet onder te lijden: de verkoop steeg dit jaar met 26% volgens Nielsen SoundScan. Peter Baltaxe, directeur digitale muziek bij Amazon zegt erover: “Muziek wordt verkocht zonder DRM, in hoge kwaliteit, met albumhoezen. Dat is de beste manier om te zorgen dat mensen muziek kopen in plaats van te stelen”.

Via: USA Today

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.