Politieke ophef in Oostenrijk over iPhone

De Oostenrijkse kanselier Alfred Gusenbauer is in opspraak. Oppositiepartij BZÖ wil onderzoek naar de iPhone van de politicus, waarbij het erom gaat of deze unlocked is en of Gusenbauer een voorkeursbehandeling heeft gekregen bij de aanschaf ervan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Alfred GusenbauerIn Nederland worden soms over tamelijk onbetekenende zaken kamervragen gesteld of spoeddebatten ingelast, maar in Oostenrijk kunnen ze er ook wat van. Volgens diverse Oostenrijkse media wil de oppositiepartij BZÖ een onderzoek instellen naar kanselier Alfred Gusenbauer. Preciezer gezegd: de iPhone van de politicus staat centraal in de politieke ophef. Gusenbauer is namelijk gefotografeerd tijdens een EU-vergadering terwijl hij met een iPhone zat te bellen. En dat gebeurde notabene een dag voordat de iPhone officieel in Oostenrijk werd gelanceerd.

De vraag is nu, of de iPhone al dan niet unlocked was. Als het inderdaad om een unlocked iPhone ging, dan is de vervolgvraag of dat wel legaal en moreel verantwoord is voor een kanselier, die een maatschappelijke voorbeeldfunctie zou moeten vervullen. Maar ook als de iPhone niet unlocked is, wil BZÖ nader onderzoek: ze willen weten of Gusenbauer een speciale behandeling heeft gekregen en of de regering hiervoor toestemming heeft gegeven. Gusenbauer zegt dat de iPhone een verjaardagskado was.

Via: Der Spiegel en 20minuten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen oostenrijk, politiek, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.