Apple brengt software-updates uit voor AirPort Express, Extreme en Time Capsule

Apple heeft twee kleine software-updates uitgebracht voor de verschillende AirPort-apparaten. Het gaat om de AirPort Express, AirPort Extreme en Time Capsule. In de nieuwe versies worden drie kleine problemen opgelost.

airports 2013aJe zou het bijna vergeten, door al het nieuws over iOS-updates en -beta’s, maar er zijn nog meer apparaten van Apple die regelmatig een update nodig hebben. De AirPort-apparaten van Apple draaien op eigen firmware en kregen in augustus 2013 voor het laatst een update. Vandaag heeft Apple na ruim twee en een half jaar nieuwe versies uitgebracht voor allerlei modellen. Het gaat om versie 7.6.7 voor de 802.11n-apparaten en versie 7.7.7 voor de recentere 802.11ac-apparaten. De updates zijn verschenen voor zowel de AirPort Express, AirPort Extreme als Time Capsule.

Bugfixes voor AirPort-apparaten

Als je na die lange afwezigheid van updates schokkende nieuwe functies verwacht, kom je echter bedrogen uit. Apple omschrijft op haar website drie problemen die met deze versies opgelost zijn. Zo is er een probleem opgelost met communicatie tussen apparaten op hetzelfde netwerk en is de performance verbeterd van een ingeschakeld gastnetwerk. Tot slot is er een probleem opgelost bij het geven van namen aan je apparaten bij het gebruik van Bonjour Sleep Proxy. Voor alle apparaten gelden dezelfde oplossingen voor problemen.

Je kunt de updates op twee manieren binnenhalen. Je kunt gebruikmaken van de AirPort-app (link) op iOS-apparaten, maar je kunt ook kiezen voor het AirPort-configuratieprogramma op de Mac. Je update de AirPort-apparaten door de één van beide apps te openen en vervolgens het apparaat aan te tikken. In de iOS-app tik je vervolgens op Versie en daarna selecteer je Download en installeer. In het programma op de Mac klik je op Werk bij nadat je het juiste apparaat geselecteerd hebt. Tijdens de installatie is je Wi-Fi-netwerk tijdelijk niet beschikbaar.

De vorige meest recente versie voor de 802.11n-apparaten was versie 7.6.4 en voor de 802.11ac-apparaten was dit 7.7.3. Apple slaat dus enkele kleine updates over. Het is overigens ook al enige tijd geleden dat Apple hardware-updates uitgebracht heeft voor de AirPort-lijn.

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2016, 13:30
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerp airport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.