‘Aantal iPhone-bezitters bij T-Mobile neemt af, groeit bij Vodafone’

Hoewel T-Mobile nog steeds de populairste provider is onder iPhone-bezitters, zou het aantal iPhone-bezittende klanten wel afnemen.

iPhone 5T-Mobile is nog steeds de populairste telecomprovider onder iPhone-bezitters, maar leverde in het derde kwartaal van 2012 wel aardig wat omzet afkomstig van iPhone-abonnees in. Dit blijkt uit uit een onderzoek van Telecompaper over de Nederlandse telecommarkt. het aantal iPhone-abonnees zou op zijn beurt juist groeien bij Vodafone. De twee providers hebben volgens het onderzoek ongeveer de helft van de Nederlandse markt in handen. Hoewel T-Mobile iPhone-bezitters moest inleveren, zou het aantal klanten met een Sony-smartphone bij de operator juist zijn toegenomen.

Eénenveertig procent van de Nederlandse iOS-gebruikers met een mobiele verbinding zitten op het moment bij T-Mobile. Drie op de tien van alle consumenten zou een telefoon niet in combinatie met een abonnement aanschaffen, maar juist los kopen. Een derde van alle mensen die een abonnement afsloot in het derde kwartaal van 2012 kreeg de telefoon hier gratis bij.

Het onderzoek van Telecompaper is gebaseerd op vragen die werden gesteld aan 21.000 Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 16:39
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen onderzoek, telecompaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.