4G-netwerk Vodafone nu beschikbaar op iPhone 5

De iPhone 5 kan in bepaalde regio's verbinden met het 4G-netwerk van Vodafone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G VodafoneVodafone heeft zojuist een carrier update voor iOS vrijgegeven, waardoor toegang tot het 4G-netwerk op de iPhone 5 mogelijk is in de regio’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Utrecht. Het 4G-netwerk was op andere smartphones al te gebruiken via de 800Mhz-frequentie, maar vanaf vandaag wordt er in de hierboven genoemde zones ook de door de iPhone 5 ondersteunde 1800Mhz-frequentie gebruikt. Je hebt vermoedelijk wel iOS 7 nodig om 4G-toegang te krijgen. Vanavond brengt Apple iOS 7 uit voor alle ondersteunde iDevices.

Een iOS 7 carrier update wordt automatisch via een pushbericht aangeboden. Zie je het bericht niet, dan kun je hem proberen binnen te halen via Instellingen > Algemeen > Info. Als er een update beschikbaar is zal hij daar worden aangeboden. Het kan zijn dat de update nog even op zich laat wachten omdat hij net is uitgerold.

Vodafone is met de uitrol van het 4G-netwerk voor de iPhone 5 concurrent T-Mobile voor. Zij zullen de 1800Mhz-frequentie landelijk gaan gebruiken voor 4G, maar gaan pas op 18 november van start. KPN zei eerder ook in drukke gebieden 4G op de iPhone 5-frequentie aan te gaan bieden, maar heeft sindsdien weinig informatie losgelaten. Wel zeiden ze klaar te zijn voor de iPhone 5s en iPhone 5c.

Met de update ondersteunt de iPhone 5 in ieder geval 4G in selecte gebieden. De provider belooft dat ook de iPad Retina en iPad mini in de loop van de dag zullen werken op het 4G-netwerk. Omdat de carrier update in iOS 7 zit verwerkt, moet je updaten voordat je toegang hebt tot het netwerk. Eind juni maakte Vodafone bekend dat Vodafone Red-abonnees zonder extra kosten toegang krijgen tot het 4G-netwerk.

We hebben tot nu toe alleen van gebruikers met de iOS 7 Golden Master gehoord dat zij de carrier update aangeboden krijgen. Wellicht heb je minstens iOS 7 nodig om hem te downloaden. Lang hoef je dan niet te wachten: vanaf 19:00 uur wordt iOS 7 hoogstwaarschijnlijk voor iedereen beschikbaar gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2013, 20:50
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.